mobilfizetés, lassan mindenhol

by

in

2017-et írunk és mindnünk online működik. Postára már csak a mikulás csomagokat járunk befizetni. És ha már fizetés, akkor érdemes megjegyezni, hogy egyre többször élek a mobilfizetés lehetőségével. A mobilfizetés lényege, hogy nem kell teljes pénztárcát magammal hordani.

Ma reggel elvittem a gyerekeket foci táborba. Kicsit ott is ragadtam velük focizni. Aztán kifele menet megálltam a Cserpesben és vettem egy vizet. Mivel kicsit hektikus volt a reggel, így a nagy rohanásban csak a telefont vágtam zsebre. De ezzel semmi gond nem volt, mert mire sorrakerültem, csak jeleztem, hogy kártyával fizetek. Érintettem a telefont és már kortyolhattam is a hideg vizet.

Így kellene ennek működni. Persze megjegyzendő, hogy az elmúlt fél évben telefonváltás miatt valami gubanc volt a szolgáltatással, s túl modern volt az eszközöm az alkalmazáshoz. Többszöri levelezés után sikerült végül megoldást találni arra, hogy működjön a GránitPay. Most viszont van és jó.

Az MKB is nyitott közben a mobilfizetés felé. A Telenor is bevezette a Wallet alkalmazásba a mobilfizetés lehetőségét a Budapest Bankkal karöltve. És most az OTP is aktiválta a mobilfizetést a Simple alkalmazásban. Ez egyébként először még csak OTP kártyákkal működik.

És még nem is beszéltünk az Android Pay, Apple Pay, illetve a Samsung Pay megoldásokról, amik szintén meg kell, hogy lassan érkezzenek hozzánk is.