Éppen tegnap bosszankodtam Twitteren, hogy a 444 megjelentette az afgán csapat szerencsétlenségét, de egy említés sincs a cikkben, hogy egyébként kívételes helyzetben van kis hazánk, ahonnan két csapat is indul július közepén Washingtonba. Egyik csapatnak sem volt hasonló vízum gondja, de nem volt kis feladat az utazáshoz szükséges anyagiak előteremtése.

A First Global Challenge egy nemzetközi robotépítő és programozó verseny. Itthonról a Balatonalmádi kéttannyelvű iskola és a Fazekas Roboteam csapata indul a versenyen. Előbbi Magyarországot, utóbbi pedig Team Europe néven Európát képviseli.

A Fazekas robotja az alábbi videón látható már működés közben.

A versenyre való kijutást mindkét csapat úgy kalapozta össze szponzoroknál. A 14-15 éves gyerekekből álló Fazekas csapat hihetetlen energiát tett bele, hogy ott lehessen. Szülők egy emberként állnak a csapat mögött, szállítják őket, segítik a felkészülést. A múlt héten a Fazekas csapat lement Balatonalmádiba, hogy a két magyar csapat közösen készüljön a washingtoni megmérettetésre.

Published by kobak

Koren Balázs, apa, tanár, geek. Ebben a sorrendben. Többnyire. A blogon többnyire ezekről a kalandjairól ír. Apaként, tanárként hogy lehet zöld ágra vergődni az oktatásban a digitális eszközökkel. Máskor pedig utazásról, sportokról, vagy egyéb őrült hobbijáról írogat.