MOL Bubi bétateszt

by

in

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy részese voltam a július 17 és augusztus 1 között zajló bétatesztnek. A MOL Bubi Budapest új közbringa rendszere. Kicsit nehézkes volt a regisztráció a rendszerbe, de miután eljutottunk oda, hogy Kelenföldön megszereztem a kártyát, már nem volt visszaút.

A bérlés nagyon egyszerű. Kártyát hozzáérintve a terminálhoz vagy a bicikli hátuljához (én ezt favorizáltam) már vihető is a kerékpár.

A bérléstől fél óra áll rendelkezésre ingyenesen, amikor használhatjuk a bringát. Ez először rövidnek tűnt, s még visszaszámlálót is állítottam be. Aztán rájöttem, hogy pont ideális. Sokszor még a tíz percet se töltöttem ki. Közel volt két állomás, s kicseréltem a biciklit. Vagy csak egyszerűen visszaadtam, mert esett az eső. 🙂 Emiatt valószínűleg nem is leszek jogosult a fél éves jutalom bérletre, amit a tesztelők kaphatnak. Augusztus 1-ig tíz alkalommal kellett volna 10 percet tekerni.

molbubi_hasznalat

Persze lemehetnék most kiszedni egy biciklit, majd tíz perc után visszateszem. Azonban úgy gondolom nem ez a lényege a bétatesztnek. Nekem ideális lenne a Bubi az egyetemre begurulni. Azonban egyelőre a Bubi pontok kívülesnek az egyetemen kívül azon a területen, ahol mozgom. Viszont az én tipikus használatom valószínűleg az 5-10 perc időtartam. A 30 perc így nemhogy szűk, hanem bőségesen elegendő.

A teszt ideje alatt az alkalmazás még nem készült el. Sokat segíthetne az alkalmazás. Amíg viszont az nem készül el, egy e-mail/sms értesítő a bringa sikeres visszaadásáról. Így a teszt ideje alatt általában megnéztem a weboldalon, hogy valóban bevette-e a visszaadás tényét a rendszer. Nem lenne jó, ha egy bringa az én nevemen kikölcsönözve eltűnik.

Sok sikert kívánok, s nagyon remélem, hogy beindul az éles üzem is hamarosan. Az árazás kérdéses. Jó lenne egy kedvezményes 10 perces bérlet is. 10 percig ingyen, utána fizetős. És nem féléves, hanem havi bontásban. Magamból kiindulva, szeptember-november (3 hónap), illetve március-június (4 hónap) használnám a Bubit. Július, augusztus inkább csak a néha-néha hónap. Vagyis a félév nekem sehogy sem jó.

Hajrá! Jó lesz ez.

Update: És kaptam még két hetet:

Mai nap is vártam két percet, hogy úgy adjam le a biciklit, hogy meglegyen a 10 perc. Így van esélyem a 10 alkalom, 10+ perc bérlésre. 🙂