kalandjaim az UPC ügyfélszolgálattal

by

in

Rendszeresen kapok telefonos megkereséseket. A múltkor borotvát ajánlottak, előtte biztosítást, sőt megtakarítást is próbáltak már telefonon a nyakamba varrni. Tegnap azonban az UPC keresett. 2008 óta hűséges előfizetők vagyunk, s elégedetten használjuk a szolgáltatást. Kizárólag Internet, s elérhetőség miatt vezetékes telefon. Televízióra nem vagyunk előfizetve.

Ez utóbbi valamiért a szolgáltatót nagyon zavarja. Merthogy tegnapi beszélgetésünk (5-7 perces kérdőíves felmérés után) eredményeképpen egy szuper tévé csomagot ajánlott a kolléga. Csak 1600 Ft. Valóban nem is annyira drága. Főleg, ha az embernek szüksége van rá. Azonban mint azt már említettem, nem akarunk tv előfizetést. A szobaantenna teljesen elegendő a vízilabda EB, foci VB és a választások megnézésére. Többre meg nem használjuk. Gyerekek néznek célzottan nekik szánt DVD-ket. (sajnos a szintén szobaantennán jól fogható M2 is felkerült a listára, így a reklámfertőzöttség már korán érezhető rajtuk. :))

Tegnapi beszélgetés:

  • Csak 1600 Ft.
  • Köszönjük, de nem kérjük.
  • Legjobb ár/érték arány.
  • Tehát azt mondja, hogy nekünk megéri egy évben közel 20.000 Ft-tal többet fizetni egy olyan szolgáltatásért, amit nem szeretnénk?!
  • Dehát filmeket nézhetnek HD minőségben.
  • Köszönjük, nem kérjük.

Azt hiszem volt még pár kör, de végül sikerült meggyőzni az ügyintézőt arról, hogy tényleg nem szeretnénk TV csomagra előfizetni.

Ezután gondoltam egy merészet, s körülnéztem az UPC weboldalán.

Jelenlegi díj honlapon hirdetett díj
Fiber 120: 6459 Fiber 120: 6290
Minimális Telefon: 912 Nonstop S: 590

Mint látható, elképesztő spórolást nem tudnánk elérni, de azért tettem egy próbát a telefonnal kapcsolatban.

upc_nonstop_s

Gondolom senkit nem lep meg, ami ezután történt.

  • Tiszteletem, váltani szeretnénk a mostani telefoncsomagunkról a Nonstop S csomagra. Hiszen olcsóbb. A telefont pedig leginkább hívásfogadásra használjuk.
  • Értem, máris utánanézek.
  • Köszönöm.
  • (…) Sajnos az oldalon feltüntetett 590 forintos ár önökre nem vonatkozik, mert (…)

Lényeg a lényeg, nekünk havi 1200 forintért tudnánk váltani a szolgáltatásra. Vagyis a honlapon feltüntetett ár nem érvényes. Nem úgy érvényes. Csak új szerződéskor, csak ha a háznak is van szerződése, meg…

Melyik az a szolgáltató 2014-ben Magyarországon vagy a világon bárhol, amelyik díjazza a régi ügyfeleit? Vagy lelkiismeretfurdalás és gondolkodás nélkül mondjam fel a jelenlegi szerződéseinket (nem köt hűség), s szerződjek le újra? Mint látható fent, nem tudnánk elképesztő összeget spórolni, de a hozzáállás, hogy az 5+ éve hűséges ügyfél drágábban kapja a szolgáltatást, mint a most érkezett, továbbra is zavarja a lelkivilágomat.