1.3+ Firefox OS Alcatel One Touch Fire telefonra

by

in

Valamikor április óta két telefonnal járkálok. Egyik a saját, másik a munkahelyi flottás telefon. Soha nem szerettem volna két telefont, de most hogy így alakult aktívan tudok Firefox OS-t is használni. Egyik telefonom Android, másik Firefox OS alapú.

Használtam sokáig Peak-et, utána átálltam Alcatel One Touch Fire használatra. Visszalépés kijelző méretben, meg hardverben, de utóbbi a nagyközönség számára is elérhető. Ezért szerettem volna kipróbálni, mit kapnak azok, akik early adopterként itthon Firefox OS készüléket vettek.

Sokáig persze nem bírtam az OT Fire 1.1-es firmware verzióját használni, így frissítettem. És minden jobb lett. A Peak esetében a Geeksphone oldaláról tölthető 1.x – 2.x-ig minden firmware, s hiphopp telepíthető. Az Alcatel esetében ez sajnos nem ennyire egyszerű.

Információim szerint várható az 1.3 érkezése az Alcatel OT Fire készülékekre, de aki mégse bírja már, azoknak a továbbiakban két forrást szeretnék mutatni, ahol saját maguk tudnak frissíteni még a hivatalos 1.3 érkezése előtt.

Ha továbbolvasol, akkor olyan területre tévedsz, ami garanciavesztést, esetleg a telefonod teljesen használhatatlanná válását okozhatja. Csak akkor olvass tovább, ha tisztában vagy ezekkel a kockázatokkal. Sem én, sem a közösség által készített firmware-ek készítői semmilyen felelőséget nem vállalunk a telefonodban okozott esetleges károkért!

Két forrásból lehet beszerezni az 1.3 firmware verziót a kínai(!)In April 2004, TCL and Alcatel announced the creation of a mobile phone manufacturing joint venture: Alcatel Mobile Phones.TCL injected 55 million euros in the venture in return for a 55 per cent shareholding. telefonra.

 • http://elsimpicuitico.wordpress.com/firefoxos/ – nem csak 1.3, 1.4, sőt 2.x verziók is elérhetők. Egy kicsit belenyúlt boot animáció, s más apró grafikai változtatás erejéig a blog spanyol ajkú szerzője, s firmware-ek buildelője. Extra, hogy Androidról jól ismert recovery image is telepíthető innen.
 • http://firefoxosbuilds.org – itt a két consumer telefonra, a ZTE Open és az Alcatel One Touch Fire telefonokra érhető el 1.3-mas firmware. Igaz, hogy csak 1.3 van, de van OTA update, s egy kisebb közösség fejleszti, forgatja ezeket a verziókat.

Aki megelégszik az 1.3-mal (nagy lépés az is 1.1-ről, stabil, végleges), annak ajánlom a firefoxosbuilds.org oldalt. Ha nem elég az 1.3, akkor viszont meg se álljatok a 2.0-ig. A 2.0 hatalmas lépés, s rengeteg változás történt a firmware-ben.

És akkor vágjunk bele a dolgokba!

firefoxosbuilds, alcatel one Touch Fire 1.3

A telepítés akármelyik helyről származik a firmware, ugyanazon egyszerű lépések mentén történik. Ha eldöntötted melyik image kell, akkor kitömörítés után így járj el!

 1. Ami a legfontosabb, legalább 50%-on álljon az akksid. Különben gond lehet, ha flash-elés közben lemerül a telefon.
 2. Kapcsold be a Remote Debugging-ot (Androidosoknak USB Debugging néven ismerős). Beállítások, Eszközinformációk, More Information, Developer (angolul: Settings, Device Information, More Information, Developer) részen találod.
 3. Windows operációs rendszert használóknak itt vannak a szükséges driverek: http://firefoxosbuilds.org
 4. Kitömörítés után indítsd el a megfelelő sriptet: Flash_linux.sh Linux-on, Flash_windows.bat Windows felhasználóknak és flash_mac.sh a Mac tulajoknak.

Hajrá! Kérdés van, jöhet kommentben.


Comments

4 responses to “1.3+ Firefox OS Alcatel One Touch Fire telefonra”

 1. Zsolt Avatar
  Zsolt

  Hasznos infók, köszönöm! 🙂 Ha jól , már van OT fire-re is (official?/community) 2.5-ös firmware, a bejegyzés nagy segítség volt köszönöm 🙂
  https://firefoxos.mozilla.community/device/Alcatel/Onetouch%20Fire

  1. Örülök neki.

  2. Langmár Gergely Avatar
   Langmár Gergely

   Szia! Megpróbáltam az ajánlott linkről új firmwaret tölteni az alcatelemre, de sikerül. 🙁 Az Msdos elindul, y- el jóváhagyom, kíírja, hogy vár az eszközre, és aztán nagy semmi….. Mit nem csinálok jól? Köszi előre is!

   1. Zsolt lehet, hogy tud segíteni. Nekem már nincs meg a OT Fire készülékem.