mytv.telenor.hu

by

in

Ma valamikor dél körül érkeztem meg a Telenor házba, s részt vettem a MyTV sajtótájékoztatóján. Röviden: az ötlet jó, a megvalósítás pocsék.

Megérkezvén a weboldalra, tableten, illetve telefonon (hiszen elvégre ezek a fogyasztásra szánt eszközök) az alábbi képernyő fogad:

2013-11-29 21.28.44

Sorolom mi ezzel a problémám (volt egy, amit ott jeleztem, s gyorsan javításra is került, így remélem ezek is meghallgatásra találnak):

  • Felfedezem a szórakozás jövőjét, remek. De mi ez?! Sehol semmi információ. Persze a kis háromszög, meg tv, ezek mind-mind árulkodó dolgok. De titok, hogy itt tv-t lehet nézni?! Miért nincs ez leírva?
  • A betűtípus választásnál valaki odafigyelhetett volna, hogy olyan legyen, ami tartalmaz hosszú ő betűt.
  • A MyTV logo egyszerűen béna. És ezzel nem vagyok egyedül:
  • Ha ténylegesen a tableten, mobil eszközön való “fogyasztás” a cél, akkor miért nem kompatibilis az Android világ zászlóshajós tableteivel? Nexus 7 és 10 esetén ezt látni a Play Store-ban:

2013-11-29 21.26.31

Megnéztem mi vár rám, ha a címlapon található egyetlen működő linkre tappintok. A “Kérdésed van?” utáni Kapcsolat link nem működik. A Regisztráció link viszont erre az oldalra visz:

2013-11-29 21.29.21

Megintcsak nincs ezzel semmi gond, ha a Samsung szponzorálja a MyTV-t. Ha nem, akkor miért nem egy általános Android telefon van a képen, egy alapértelmezett Android SMS alkalmazással?

http://mytv.telenor.hu/download/?platform=Android&device=tablet és a http://mytv.telenor.hu/download/?platform=Android&device=mobile két különböző oldal. Az utóbbiról már lekerült a nem működő Kérdésed van? felirat. Feltételezem, hogy a tablet esetén ez elfelejtődött.

A filmek választéka természetesen a jövő kérdése, már most is van mit nézni, s gondolom ez a jövőben alakul majd. Nagy kérdés lesz a mobilos adatkapcsolat ideális szabályozása. Szükség lesz korlátlan adatforgalomra, mert egy-egy film a mostani 500MB meg 1-2 GB-os csomagokat megeszi reggelire. A Telenor 3 hónapot adott magának, hogy ezt a kérdést megválaszolják.

A fentiek javaslatok és észrevételek gyűjteménye. Ezeket azt gondolom, hogy sürgősen javítani kell, hogy ez a szolgáltatás ne a nevetség tárgya legyen, hanem a felhasználók örömére szolgáljon. Azt remélem, hogy a bejegyzésben bemutatott képernyőképek holnapra már a múlté, s ez a bejegyzés kizárólag történelmi visszatekintésre lesz alkalmas majd, amikor a MyTV az első születésnapját ünnepli.