nofollow

by

in

A nofollowt a google vezette be pár éve azzal a céllal, hogy így a kereső indexeit lehetőség szerint ne szemeteljék össze pl. a trackback spamek. Pár éve a legtöbb blog motor már a linkeket nofollow taggel látja el. A WordPress is. Létezik plugin, ami ezt kiiktatja.

Nos, a bejegyzés apropója, hogy a Wikipedia is bevezeti a külső linkekre a nofollowt. Ez pedig azért érdekes, mert elég sokan szereztek pár wikipediás linkkel szép magas pageranket. A mostani húzással így ez már nem lesz lehetséges.

És most akkor a személyes véleményem a dologról az. A wikipedia húzása érthető, s támogatom elfogadom, mint ahogyan a dolgot Matt is üdvözli. A nonofollow csapat természetesen nem örül.

Magának a nofollownak minden blogon ész nélkül való használatával viszont nem értek egyet. Ezért is van nálam bekapcsolva a fent már linkelt DoFollow plugin. Ha valakit linkelek, akkor azért linkelem, mert fontos nekem. Éppen emiatt örülök neki, ha a linkeléstől esetleg jobb lesz a pagerankje.

További infók a nofollowról:


Comments

2 responses to “nofollow”

  1. none Avatar
    none

    Tetszik ez a nézőpont is! Viszont arról sehol nem találni semmilyen infót, hogy a nofollow linkek a google szemszögéből PONTOSAN mit is jelentenek? Milyen “értéke” van egy ilyen linknek? Sima szövegként értékeli, mintha leírnám egy mondatban, hogy “kék az ég”, vagy csak a felét éri egy sima follow linkhez képest? Remélem érthető voltam. 🙂 Egyébként én legjobban azt preferálom, ha minden link follow, és és magam állíthatom be, hogy na ez a link nofollow legyen. Persze egy fórumnál, vagy egy komment rendszernél, ahol napi ~20 új hosszászólás van linkekkel megtűzdelve biztosan nem egy jó móka mindegyiket külön átállítgatni, de ahol ezek nem álnak fent, ott szeretem én magam nofollow-ba rakni a linkeket. Pl. céges weboldal, stb..

  2. Úgy tudom, hogy a nofollowt, mint ahogy a neve mutatja egyáltalán nem követi a robot, azaz nincs értéke.

    Az értéktelen kommenteket megeszi a spamassassin, a kedves emberek linkjei meg legyenek itt, s barátkozzon velük a gugli! 🙂