numb3rs

numb3rs

Ha az ember hordozható eszköze videolejátszásra is alkalmas, akkor felmerül benne, hogy esetleg videót is nézzen rajta. Ez történt velem is. Az iPodon mozifilmet nézni fárassztó, s nem nagy élmény. Azonban egy sorozatepizód épp ideális hossz. Érdekes, s még élvezhető kis kijelzőn is. Így jutott eszembe a numb3rs, s került fel az iPodra. A sorozatot még egyik diákom ajánlotta tavaly, de akkor valahogy nem haraptam rá.

Igen, sorozataddikt lettem. Najó, ez ebben a formában nem igaz, de rákaptam a címbeli sorozatra. A numb3rs nálunk is látható, sajnos a gyilkos számok cím szerintem nem szerencsés. Hétfőn belenéztem, de a szinkron valahogy nekem nem jött be, persze ez izlés kérdése. Hozzászoktam pár epizód alatt a szinészek eredeti hangjához, s inkább megnéztem eredetiben az első évad nálam soron következő epizódját.

Miben más ez a sorozat, mint a többi? Matematika van benne, mégpedig meglepő módon nem is kevés. Így a sorozat ismét egy jó lehetőség arra, hogy megszerettessük a matematikát a világgal. Nem mellesleg indult egy blog a sorozattal együtt, ami az adott epizódban felmerülő matematikai problémákat elemzi. Ez pedig a Northeastern University Numb3rs blog. Az maa is egész pozitívan nyilatkozik a sorozatról.

Ha majd beérem a magyar sorozatot, akkor esetleg megkezdem a posztolást az aktuális epizód matematikai vonatkozásáról, de az még odébb van. 🙂


Posted

in

by