numb3rs

numb3rs

Ha az ember hordozható eszköze videolejátszásra is alkalmas, akkor felmerül benne, hogy esetleg videót is nézzen rajta. Ez történt velem is. Az iPodon mozifilmet nézni fárassztó, s nem nagy élmény. Azonban egy sorozatepizód épp ideális hossz. Érdekes, s még élvezhető kis kijelzőn is. Így jutott eszembe a numb3rs, s került fel az iPodra. A sorozatot még egyik diákom ajánlotta tavaly, de akkor valahogy nem haraptam rá.

Igen, sorozataddikt lettem. Najó, ez ebben a formában nem igaz, de rákaptam a címbeli sorozatra. A numb3rs nálunk is látható, sajnos a gyilkos számok cím szerintem nem szerencsés. Hétfőn belenéztem, de a szinkron valahogy nekem nem jött be, persze ez izlés kérdése. Hozzászoktam pár epizód alatt a szinészek eredeti hangjához, s inkább megnéztem eredetiben az első évad nálam soron következő epizódját.

Miben más ez a sorozat, mint a többi? Matematika van benne, mégpedig meglepő módon nem is kevés. Így a sorozat ismét egy jó lehetőség arra, hogy megszerettessük a matematikát a világgal. Nem mellesleg indult egy blog a sorozattal együtt, ami az adott epizódban felmerülő matematikai problémákat elemzi. Ez pedig a Northeastern University Numb3rs blog. Az maa is egész pozitívan nyilatkozik a sorozatról.

Ha majd beérem a magyar sorozatot, akkor esetleg megkezdem a posztolást az aktuális epizód matematikai vonatkozásáról, de az még odébb van. 🙂

Published by kobak

apa, tanár, geek

7 replies on “numb3rs”

 1. nekem annyira nem jött be. egyenlőre a my name is earl, family guy, how i meet your mother szentháromságon élek 🙂

 2. A kollégáim eléggé leszólták, de most lehet hogy mégis belenézek. Kicsit sok volt már a hiróz meg prizünbrék.

  Más: meglepően jó dumát hallottam ma az egyetemen: “Tehát amikor a nagyi mondja, hogy ‘fiacskám, 2+2 az négy, amíg világ a világ’, most már visszavághatunk, hogy csak olyan algebrai struktúrában, ami zérusosztómentes, nagyi.

 3. [quote comment=”41384″]A kollégáim eléggé leszólták, de most lehet hogy mégis belenézek. Kicsit sok volt már a hiróz meg prizünbrék.

  Más: meglepően jó dumát hallottam ma az egyetemen: “Tehát amikor a nagyi mondja, hogy ‘fiacskám, 2+2 az négy, amíg világ a világ’, most már visszavághatunk, hogy csak olyan algebrai struktúrában, ami zérusosztómentes, nagyi.[/quote]

  A numb3rsben az a jó, hogy külön történet mindegyik epizód, tehát nincs baromi hiányérzeted, ha kimarad egy-két rész.
  Re Más: Ezt amikor az óvodás gyerek mondja a nagyinak, amikor tanulják a számokat, akkor igazán meglepő. 😀

 4. Én rögtön az első résztől néztem a sorozatot, és az első évadból egy részt sem tudtam kihagyni, annyira eredeti volt az egész. A Második évadtól kezdve annyira fel lett vizezve az egész, hogy már simán kihagyom – pedig a múlt heti épp nem is volt olyan rossz rész 🙂

 5. Én is elkezdtem ezt nézni régen és nagyon tetszett, de aztán volt egy rész ami szerintem abszolút tudománytalan volt és ezzel elvesztette a hitelét a szememben.

Comments are closed.