numb3rs

by

in

numb3rs

Ha az ember hordozható eszköze videolejátszásra is alkalmas, akkor felmerül benne, hogy esetleg videót is nézzen rajta. Ez történt velem is. Az iPodon mozifilmet nézni fárassztó, s nem nagy élmény. Azonban egy sorozatepizód épp ideális hossz. Érdekes, s még élvezhető kis kijelzőn is. Így jutott eszembe a numb3rs, s került fel az iPodra. A sorozatot még egyik diákom ajánlotta tavaly, de akkor valahogy nem haraptam rá.

Igen, sorozataddikt lettem. Najó, ez ebben a formában nem igaz, de rákaptam a címbeli sorozatra. A numb3rs nálunk is látható, sajnos a gyilkos számok cím szerintem nem szerencsés. Hétfőn belenéztem, de a szinkron valahogy nekem nem jött be, persze ez izlés kérdése. Hozzászoktam pár epizód alatt a szinészek eredeti hangjához, s inkább megnéztem eredetiben az első évad nálam soron következő epizódját.

Miben más ez a sorozat, mint a többi? Matematika van benne, mégpedig meglepő módon nem is kevés. Így a sorozat ismét egy jó lehetőség arra, hogy megszerettessük a matematikát a világgal. Nem mellesleg indult egy blog a sorozattal együtt, ami az adott epizódban felmerülő matematikai problémákat elemzi. Ez pedig a Northeastern University Numb3rs blog. Az maa is egész pozitívan nyilatkozik a sorozatról.

Ha majd beérem a magyar sorozatot, akkor esetleg megkezdem a posztolást az aktuális epizód matematikai vonatkozásáról, de az még odébb van. 🙂


Comments

7 responses to “numb3rs”

 1. nekem annyira nem jött be. egyenlőre a my name is earl, family guy, how i meet your mother szentháromságon élek 🙂

 2. A kollégáim eléggé leszólták, de most lehet hogy mégis belenézek. Kicsit sok volt már a hiróz meg prizünbrék.

  Más: meglepően jó dumát hallottam ma az egyetemen: “Tehát amikor a nagyi mondja, hogy ‘fiacskám, 2+2 az négy, amíg világ a világ’, most már visszavághatunk, hogy csak olyan algebrai struktúrában, ami zérusosztómentes, nagyi.

 3. [quote comment=”41384″]A kollégáim eléggé leszólták, de most lehet hogy mégis belenézek. Kicsit sok volt már a hiróz meg prizünbrék.

  Más: meglepően jó dumát hallottam ma az egyetemen: “Tehát amikor a nagyi mondja, hogy ‘fiacskám, 2+2 az négy, amíg világ a világ’, most már visszavághatunk, hogy csak olyan algebrai struktúrában, ami zérusosztómentes, nagyi.[/quote]

  A numb3rsben az a jó, hogy külön történet mindegyik epizód, tehát nincs baromi hiányérzeted, ha kimarad egy-két rész.
  Re Más: Ezt amikor az óvodás gyerek mondja a nagyinak, amikor tanulják a számokat, akkor igazán meglepő. 😀

 4. Én rögtön az első résztől néztem a sorozatot, és az első évadból egy részt sem tudtam kihagyni, annyira eredeti volt az egész. A Második évadtól kezdve annyira fel lett vizezve az egész, hogy már simán kihagyom – pedig a múlt heti épp nem is volt olyan rossz rész 🙂

 5. Valóban nagyon jó sorozat, de remélem legálisan szerezte be az első évadot. 😀

 6. nekem tetszik, es a szinkronnal sincs bajom, igaz angolul nem ertenem.

  csak neha elalszom elotte…

 7. Én is elkezdtem ezt nézni régen és nagyon tetszett, de aztán volt egy rész ami szerintem abszolút tudománytalan volt és ezzel elvesztette a hitelét a szememben.