nyomtatványrengeteg

Az ember azt gondolná, hogy apa lesz, s ez milyen jó. Kész, pelenkázunk, fürdetünk, s boldogan élünk, amíg meg nem halunk. Nos, nem feltétlenül ennyire egyszerű a dolog, ha felmerül a kérdés, hogy élni szeretnénk az állam által alanyi jogon járó kedvezményekkel s juttatásokkal.

Előszöris ki kell tudni igazodni azon, hogy a GYES, GYED, TGYS, családi pótlék, anyasági támogatás, stb. mikor jár. Mikor, s hol kell azt igényelni. Ehhez pedig milyen formanyomtatványra van szükség.

Persze mielőtt ebbe belevágna az ember, elmegy, beszerzi a baba születési anyakönyvi kivonatát. Ez pofon egyszerű és gyors. A TB kártyát elvileg kipostázzák, de nem érdemes/szabad megvárni, mert min. 30 nap. Nos, ha azt is megszerzte a kedves apuka/anyuka, akkor indulhat a sorban állás, érdeklődés és a többi.

Holnap délután megyek ügyeket intézni. A papirok elvileg megvannak, rendben ki is vannak töltve.

Addigis, hátha másnak is kell valami. Infók, nyomtatványok:

update: Ja, apának lenni ettől függetlenül nagyon jó!! Borcsi pedig egy tündér!

update2:Első próbálkozás. Félsiker. Eljutottam a megfelelő helyre, s egy kedves ügyintéző végül elmondta, hogy nem jók a papirok, s adott egy megfelelő nyomtatványt, hogy azt írja alá az anya, majd hozzam vissza. Mondtam, hogy itt van minden, nem jó-e ha én aláírom. Nem.

Azonban megadta a hivatali számát, s kiderült, hogy ő az, aki minden ügyünkben eljár, tehát őt kell midnenért keresni. Holnap Zsófi bemegy, mert félfogadás 12-ig van. Addig pedig még a tanítással se végzek…


Posted

in

by

Tags: