nyomtatványrengeteg

by

in

Az ember azt gondolná, hogy apa lesz, s ez milyen jó. Kész, pelenkázunk, fürdetünk, s boldogan élünk, amíg meg nem halunk. Nos, nem feltétlenül ennyire egyszerű a dolog, ha felmerül a kérdés, hogy élni szeretnénk az állam által alanyi jogon járó kedvezményekkel s juttatásokkal.

Előszöris ki kell tudni igazodni azon, hogy a GYES, GYED, TGYS, családi pótlék, anyasági támogatás, stb. mikor jár. Mikor, s hol kell azt igényelni. Ehhez pedig milyen formanyomtatványra van szükség.

Persze mielőtt ebbe belevágna az ember, elmegy, beszerzi a baba születési anyakönyvi kivonatát. Ez pofon egyszerű és gyors. A TB kártyát elvileg kipostázzák, de nem érdemes/szabad megvárni, mert min. 30 nap. Nos, ha azt is megszerzte a kedves apuka/anyuka, akkor indulhat a sorban állás, érdeklődés és a többi.

Holnap délután megyek ügyeket intézni. A papirok elvileg megvannak, rendben ki is vannak töltve.

Addigis, hátha másnak is kell valami. Infók, nyomtatványok:

update: Ja, apának lenni ettől függetlenül nagyon jó!! Borcsi pedig egy tündér!

update2:Első próbálkozás. Félsiker. Eljutottam a megfelelő helyre, s egy kedves ügyintéző végül elmondta, hogy nem jók a papirok, s adott egy megfelelő nyomtatványt, hogy azt írja alá az anya, majd hozzam vissza. Mondtam, hogy itt van minden, nem jó-e ha én aláírom. Nem.

Azonban megadta a hivatali számát, s kiderült, hogy ő az, aki minden ügyünkben eljár, tehát őt kell midnenért keresni. Holnap Zsófi bemegy, mert félfogadás 12-ig van. Addig pedig még a tanítással se végzek…


Comments

8 responses to “nyomtatványrengeteg”

 1. Huhh, ne is mondd. Ez durvább, mint egy autóátiratás… én most mentem keresztül ezen… Részvétem.

 2. Majd holnap kiderül mennyire lesz durva. 🙂

  Mindenesetre érdekes dolog volt szembesülni azzal, hogy mennyit kell rohangálni, intézni, keresni ahhoz, hogy megkapjuk azt, ami elvileg jár.

 3. El ne felejtsd kérvényezni a munkáltatódnál az apai jogon járó 5 nap plussz szabadságot, mert ez csak a születést követő 2 hónapig érvényesítheted. Bár tanárok esetében nem tudom, hogy tudod realizálni.

 4. Ha elakadsz, hogy hogyan kell valamelyik kedvezményt igényelni, csak fordulj egy cigány asszonyhoz, azok pontosan tudják miért mikor és hol kell sorba állni, milyen papírok kellenek hozzá stb. Nem vicc. Nekik ez a szakmájuk, ebből élnek. 🙂

 5. Hugom szintén Borbála, anyakönyvi kivonata szerint férfi. Illetve csak volt, mert természetesen bejelentettük a hibát, amit első körben nem értett a megbízott ügyeletes főhülye. Szerinte helyesen töltötték ki a papírt, mert a Borbála férfi név….

 6. mikor lesznek Apás képek? vagy “egész Családos”?

 7. Nem értem miért nem lehet 2006-ban neten intézni ezeket. Ezzel hosszútávon az állam is jól járna.

 8. morcosmacko Avatar
  morcosmacko

  Jaj, nem irigyellek…
  Anno én csak a Teve utcában voltam a TAJ-kártyáért, de már ott sikerült úgy felpaprikáznia valami öltönyös majomnak, hogy utána a többi helyre már inkább csajom rohangált két szoptatás között, vagy éppenséggel a gyereket cipelve…

  És néhány hét múlva futhatjuk újra ezeket a köröket 😛