osztályfőnöki óra

Mivel kis osztályom jövőre érettségi és pályaválasztás elé néz, így azt találtam ki, hogy összeszedem ismerőseim közül azokat akik példaképként léphetnek eléjük. Behívom őket ofő órára, hogy meséljenek magukról, munkájukról, tapasztalataikról. Mit, s hogyan érdemes. Mit csinálnának ma másképp. Mondják el a negatívumokat is! Nem reklámot akarok az xy cégnek, szakmának, hanem reális képet festeni a nebulóim elé, hogy tudják mire számíthatnak nagyjából, ha kilépnek a “nagybetűs életbe”.


Comments

9 responses to “osztályfőnöki óra”

 1. Ha minden tanár és osztályfőnök csak fele ennyire lenne odafigyelő, törődő a diákjaival szemben, Magyarország élen járna az oktatásban.

 2. oxit el ne hívd, mert lelkileg összezuhannak a diákjaid 😛

 3. Ez nagyon jó ötlet! Kapsz tőlem egy osztályfőnököt dicséretet! 🙂

 4. morcosmacko Avatar
  morcosmacko

  Rossz példára is szükség van? 😉

 5. attty sőt ATTTY Avatar
  attty sőt ATTTY

  A Városmajori Gimnáziumban 5 év fut az Iránytű a pályák tengerén! című program, melyről itt olvashatsz: http://pirkat.hu/node/3 és amelyet a szülők szerveznek a diákoknak.
  A konkrétumok és átfedés a Tiéddel: http://szmk.vmg.sulinet.hu/?q=node/50 – ismerős neveket találhatsz, akiket máris hívhatsz… Kezdeményezésed kicsiben, osztályon belül meghittebb és ugyanolyan motiváló. Gratulálok hozzá!

 6. a VMG-ben (exgimim) a szülői munkaközösség szervezett egy Iránytű nevű programot (azt hiszem már harmadik éve megy), ahova ex VMG-seket hívnak meg mindenféle szakmákból. van 3 session egymás után (hogy többet is meg lehessen hallgatni) a diákok pedig érdeklődéstől függően beülhetnek egy-egy pálya szekciójára (mittomén informatika, jog, orvos, stb.), és exdiákokkal, kötetlenül lehet beszélgetni.

  1. attty sőt ATTTY Avatar
   attty sőt ATTTY

   Én nyertem. Korábban kelek… 🙂

 7. Most hogy linkelted:

  http://hup.hu/node/97711

  Epp ma kuldtem ki az alma materemnek, neked is jol johet.

  1. Jó a bejegyzés, köszönöm a linket.