osztályfőnöki óra

Mivel kis osztályom jövőre érettségi és pályaválasztás elé néz, így azt találtam ki, hogy összeszedem ismerőseim közül azokat akik példaképként léphetnek eléjük. Behívom őket ofő órára, hogy meséljenek magukról, munkájukról, tapasztalataikról. Mit, s hogyan érdemes. Mit csinálnának ma másképp. Mondják el a negatívumokat is! Nem reklámot akarok az xy cégnek, szakmának, hanem reális képet festeni a nebulóim elé, hogy tudják mire számíthatnak nagyjából, ha kilépnek a “nagybetűs életbe”.

Published by kobak

apa, tanár, geek

9 replies on “osztályfőnöki óra”

  1. Ha minden tanár és osztályfőnök csak fele ennyire lenne odafigyelő, törődő a diákjaival szemben, Magyarország élen járna az oktatásban.

  2. A Városmajori Gimnáziumban 5 év fut az Iránytű a pályák tengerén! című program, melyről itt olvashatsz: http://pirkat.hu/node/3 és amelyet a szülők szerveznek a diákoknak.
    A konkrétumok és átfedés a Tiéddel: http://szmk.vmg.sulinet.hu/?q=node/50 – ismerős neveket találhatsz, akiket máris hívhatsz… Kezdeményezésed kicsiben, osztályon belül meghittebb és ugyanolyan motiváló. Gratulálok hozzá!

  3. a VMG-ben (exgimim) a szülői munkaközösség szervezett egy Iránytű nevű programot (azt hiszem már harmadik éve megy), ahova ex VMG-seket hívnak meg mindenféle szakmákból. van 3 session egymás után (hogy többet is meg lehessen hallgatni) a diákok pedig érdeklődéstől függően beülhetnek egy-egy pálya szekciójára (mittomén informatika, jog, orvos, stb.), és exdiákokkal, kötetlenül lehet beszélgetni.

Comments are closed.