osztálykirándulás, érettségi

by

in

Ma jöttünk haza az osztálykirándulásról. Picit fáradtan, picit szomorúan, hogy vége van, s felfrissülve, hogy vége van. 🙂

A részletes beszámolóig képek az oldal alján levő flickr rss sorban, illetve itt. Most megyek aludni, mert holnap negyed nyolcra megyek érettségi felügyelni.
Sajnos a matek érettségi csak holnaptól lesz kinn az om.hu-n, úgyhogy addig kell várnom, hogy megtudjam milyen irányba halad az új érettségi. Persze hallottam már infókat a dologról pl. oxitól, de azért szeretném végigcsinálni a feladatokat, átnézni a javítási útmutatót, stb.


Comments

5 responses to “osztálykirándulás, érettségi”

 1. Valahogy mindig meglepődök, mikor a tanításról írsz (már ha szabad, hogy tegezzelek), az én tanáraimnak nem tudom elképzelni, hogy lenne blogja. Mellesleg hol tanítasz?

  Az érettségit én most írtam élesben, matekból emeltet (is) természetesen, és meg kell mondani, szerintem nem volt nehéz. Bár a társaságot jól megosztotta, valakinek nagyon nem ment, nekem a 4 óra elég volt arra, hogy majd’ mindent megoldjak.
  Különösen vicces az ötös feladat, az egyedüli nehéz a négyes, nomeg a hatos, de lehet, hogy csak azért, mert a valszám az ősellenségem.

  Ma átfutottam az értékelési útmutatót is, és meglepődve tapasztaltam, hogy elég genyán mindent le kellett (volna) írni, még olyasmit is, amit a feladat nem kért (heteske). Szóval szerintem perre megyek, vagy ha nem is, cáfolatot nyújtok be.

  Üdv, továbbra is hű olvasód:
  erdojaro

 2. Szia Hű olvasóm! 🙂

  A Táncsics Mihály Gimnáziumban tanítok. Amit most már budaiközépiskolának neveznek. Az érettségi feladatokat most szedtem le, ugyhogy hamarosan átnézem őket én is.

  Szerintem fontos, hogy egy tanár megmaradjon valahol diáknak is. Annélkül nem tud igazán tanár lenni. Mindig ismerni/látni kell a másik oldalt is. Mindig azt mondtam, hogy addig fogok tanítani, ameddig ez működik, illetve ameddig nem válik rutinná a tanítás.

  Tanári blog szerintem sincs sok. Ez se tanári blog. Ez az én blogom, s én történetesen tanár vagyok. 😀 Pedig a blogolás egy nagyon jó formája a kapcsolatteremtésnek, kapcsolatápolásnak, információátadásnak. Ezt ki lehetne/kellene használni.

  A javítási útmutató mindig agyhalál. Mindig azt mondom a diákjaimnak, hogy mindent írjanak le, ami csak eszükbe jut a feladattal kapcsolatban. Ha valaminek kis köze van a feladathoz, akkor az jó eséllyel pontot érhet. 🙂

 3. mellesleg milyen sokat kommentelek most 🙂
  a skin meghozta a kedvem.

  amúgy meg tényleg jó a blog, csak így tovább. ajánlom kedves barátaim és jómagam oldalát, az uzsonnát: http://uzsonna.atw.hu
  ha már…

 4. 🙂 Már jártam ott. Egyelőre csak néma olvasóként. Köszönöm egyébként a “meghívást”.

 5. ó, szivs 😀
  elpirultam…