plugin karnevál

plugin karnevalMichael Plugin Karnevalját végig figyelemmel kisértem, s azon gondolkoztam látva az összesítést, hogy miért ne csinálhatnánk egy ilyet itthon is. Régebben még Lorelle is csinált valami hasonlót (Aki tud ahhoz a listához linket, szóljon!).

A Blog karnevál mint olyan, nem újkeletű dolog. Lényege, hogy feldob valaki egy témát, s arra kéri az olvasóit, hogy egy bizonyos időn belül írjanak róla a saját blogjukon, s ezt aztán adják a meghirdető tudomására. Aki aztán a határidő lejártával készít egy feedbacket a dologról.

Michael karneváljának az eredménye ha másra nem jó, egy izgalmas ámde német specifikus toplistát eredményezett. Mi magyarok azonban egy csomó magyar specifikus plugint használunk, blogringet pingeljük, Gaba féle Milyen nap van most pluginnel védjük magunkat a magyarul nem tudó spambotoktól, hogy pár dolgot említsek. Tehát kiváncsi volnék, hogy alakul egy ilyen karnevál kis hazánkban.

Nos, akkor a “játékszabályokat” ismertetném:

 1. WordPresst használsz a blogodon (tudom, hogy nagy szemétség kihagyni a többieket, de ez most a wp felhasználók bulija)
 2. Gondold át, s írd össze az általad maximum 20 ( jó lenne, ha legalább 10 lenne) legjobbnak tartott plugint a saját blogodon, s indokold is meg kérlek, miért gondolod azokat jónak ezzel is segítesz, ötletet adsz az olvasóidnak. Nem a plugins used plugin kimenetére vagyok kiváncsi. 🙂 Majd miután megírtad, írj kérlek egy e-mailt, kommentet, vagy trackbacket/pingbacket, hogy tudjak róla!
 3. A későbbi összesítés, illetve az átgondoláshoz is talán segítség, hogy a következő kategóriák szerint (is) szeretném majd összesíteni a plugineket:
  • antispam
  • média
  • komment/hozzászólás
  • statisztika
  • design, navigáció
  • statisztika archívum
  • seo
  • egyéb
 4. Két hét áll rendelkezésetekre elkészíteni a saját best of wp plugins listát.
 5. Két hét múlva, azaz Június 11-én van vége a karneválnak. Ezután összesítem, s ország-vlág elé tárom az összesített nagy listát.

GY.I.K. Kérdések, amik felmerülhetnek – amit nem válaszoltam meg jöhet kommentben!

Mi lesz, ha senki nem ír?
Nem lesz semmit összesíteni, megúszom a munkát. 🙂 Egy picit azért szomorú leszek.
Írnék szivesen, de esélytelen, hogy ennyi plugint összeszedjek.
Nézz esetleg körül itt, hátha találsz még kedvedre valót, ha így se sikerül, akkor írj hosszabban arról a pár számodra kedves pluginről, amiket ismersz, szeretsz!
Mire jó ez az egész?
Semmire. Nem lesz tőle világbéke. Ennek ellenére azt remélem, hogy a magyar WordPresst használó bloggereknek egy olyan plugin-lista kerekedik a dologból, ami nagy segítség lesz egy wordpressen kezdő lépéseit tevő blogger számára.
Jó ötlet, hogy tudok segíteni, hogy ez a lista összeálljon?
Szólj a wordpresst használó összes ismerősödnek, s írj Te is egy ilyen bejegyzést!
Mi lesz a listával később?
Kiteszem ide a blogra, illetve majd a WordPress Magyarország oldalán is megjelentetjük (remélem nem haragszanak meg a többiek sem, hogy ilyen merényletre készülök :-)).
Híres akarsz csak lenni?
Nem. Segíteni szeretnék. Illetve jó ötletnek tartom Michael kezdeményezését, s nem láttam még ilyet nálunk. Persze ha ettől pl. hatalmas látogatottságnak örvendene a blog, nem fogok sírni.
naplom.net/wordpress.com/sfblogs.net (mu alapú) blogom van, írhatok én is listát?
Persze, sőt így akár a szolgáltatódnak is segíthetünk, hogy milyen pluginek kerüljenek még be a pakliba.
Honnan a logo?
Manuel csinálta még Michael Plugin Karnevaljára, s Tőle kértem el. Annyit belekontárkodtam, hogy ékezetesre átírtam.
Vielen Dank Michael und Manuel fürs Logo, und auch für die Idee.


Posted

in

by