plürk vs twitter

by

in

Meséltem már, hogy milyen jópofa dolog is a plürk. Az, de a jópofasága mellett van egy hatalmas hibája (több is, bocs), hogy baromira időrabló használni.

A készítők remek munkát végeztek, amikor az volt az érdekük, hogy rengeteg embert odakössenek az oldal elé. Megtörtént. Ha rákapsz, akkor figyeled, követed, válaszolsz, stb. Egy idő után azon kapod magad, hogy várod, mikor frissül a plürk, frissítesz, válaszolsz, reagálsz, s ezalatt eltelt sok-sok idő.

Már egy ideje nem követem. Erőszakkal távoltartom magam tőle. Ez a pillanat azért erősen köthető a twitter visszatéréséhez:


How to make a Twitter Client using Fluid, GreaseKit and Growl from yatil on Vimeo.

Így öröm twittelni. Nincs kliens gond. Vannak twitter gondok, de azért a twitter marad a szivünk csücske. 🙂


Comments

2 responses to “plürk vs twitter”

  1. Twitter a legjobb! Nem is regisztráltam a Plörkre (:

  2. Plurk és a Twitter két más világ. Én nekem ott a twitter-szerűség a blog tetején, van amit oda írok, de ilyen “megyek közértbe”, “megyek ebédelni” és hasonló dolgokra a Plurk nagyon jó. De én inkább amiatt élvezem, mert sokszor nem akarok csak egy YouTube-videót blogbejegyzésbe beküldeni, és erre tökéletes. Meg sokkal erősebb a közösségi szellem, mint a twitternél. De szerintem nem is kell a kettőt hasonlítani, más a célja. a Plurk inkább valami IRC-szerű baráti cseverészős dolog, a twitter meg mikroblog.