rémhírek – AFP vizsgálat

by

in

Tegnap kaptuk a hírt, miszerint gond van a címbeli vizsgálat eredményével. Ma feltétlenül be kell menni. A vizsgálat azt hivatott kiszűrni, hogy lesz-e a babának valami genetikai rendellenessége. (További infó: Wikipedia – Alpha-fetoprotein)

A vizsgálatot a 14-16 héten szokták csinálni vérminta alapján. A vérvétel, meg a vizsgálat meg is volt. Nálunk valamikor a 15. hét közepe tájékán történt, az eredményeket viszont a 16. hetivel vetették össze. Innen volt a rossz eredmény. A kórházban elbeszélgettünk a genetikussal, s kiderült, hogy nincs semmi komoly gond. A genetikai rendellenesség valószínűsége egy ezrelék.

Ezeket sejtettük, majdhogynem tudtuk. De leginkább hittük és éreztük, hogy nem lehet komolyabb baja a babának. A tegnapi telefonhívás a rossz hírrel azonban bogarat ültetett mindkettőnkbe. Mindketten aggódtunk. Most már sokkal nyugodtabbak vagyunk. 🙂


Comments

2 responses to “rémhírek – AFP vizsgálat”

  1. stramm kis babátok van! 🙂

  2. Megértem az aggodalmatokat! Nem is tudom, hogy a helyetekben, hogy bírtam volna ki azt az egy napot, míg kiderült, hogy nincs különösebb ok az aggodalomra. Örülök, hogy minden rendben van a babával!