A csillagok háborognak (volt szar wars 3)

by

in

Aludtam egyet a filmre, illetve láttam in english. Így már kicsit más. Sajnos a szinkron nem mindig tesz jót a filmeknek. (Van kivétel: Flintstones, Shrek, Incredibles … < - senki ne kérdezze, hogy miért a rajzfilmek szinkronizálásában a legjobbak színészeink. Nem tudom.) Másodjára látva azt hiszem az is benne van a dologban, hogy teljesen leépítettem az elvárásaimat a filmmel szemben. Ezenkívűl tudtam, hogy mire számítok. (első alkalommal is tudtam, de nem akartam elhinni. Reméltem, hogy azért mégis valahol lesz benne egy kis többlet.) A film így sem ér nekem többet 7 pontnál, de már nincs bennem akkora csalódás, mint tegnap volt. Az első kritikám a filmmel kapcsolatban a folytatásban:

Azt hiszem, a cím elég egyértelmű. Nem mondom, hogy nem tetszett, mert nem igaz. Inkább olyan semmilyen volt az egész film. Egy nagy üres lufi, ami kipukkant, s rácsodálkoztam, hogy tényleg üres.

Hiába reménykedtem, meglepetésben, nem volt. A film tökéletesen betölti a lyukat a 2. és a 4. rész között, de semmi több. Teszi ezt hatalmas nagy jelenetekkel, s baromi sok romantikának nevezett nyáladzással.

Be kell, hogy valljam, férfi létemre semmi bajom vele, sőt vannak nagyon jó romantikus filmek. Vannak olyanok, amik kifejezetten tetszettek. Sőt, tovább megyek. Sajnálom azokat, akikben nincs semmi romantika! 🙂 De sajnos ebben a filmben nem romantika van, legalábbis én azt nem így definiálom.

Persze, mint mindennek, ennek a filmnek is vannak pozitívumai. Ami nekem legjobban tetszett, az Anakin jellemváltozása. Az nagyon szépen végig van vezetve már a második rész óta. Palpatine (így írják?) remek pszichológiai érzékkel van megáldva. Anakin ,,áttérésének” ez a fő oka. Marketing. :-))

Amit nagyon sajnáltam, az a jedik lekaszabolásának a ,,kihagyása”. Az említett jelenetek, mint a hiradó késő esti összefoglalójából lettek volna összevágva. Kicsit többet vártam volna.

Nincs összegzés, nincs pontozás. Még meg kell néznem eredetiben. Valahogy nem szeretem ezeket a szinkronokat…


Comments

2 responses to “A csillagok háborognak (volt szar wars 3)”

  1. Hát csalódtam benned, h képes voltál beülni szinkronosra… Még nem láttam, de kezdesz megfélemlíteni… 🙂

  2. szpecnaz Avatar
    szpecnaz

    vasárnap nézem meg a sztárt vársz (de nem kapsz semmit..:) ) filmet….de egyből feliratosan…az angol hangok sokkal jobbak..:)