szociális könyvjelzők (del.icio.us)

by

in

Már régóta “szenvedek” a könyvjelzőim szinkronizálásával. Több böngészőt használok párhuzamosan, s ha elmentek egy oldalt, akkor azt aztán szívesen látnám mindegyikben. Kerestem erre már sok programot, találtam is kettőt, ami jónak tűnt: BookDog, BookIt. Mindkettő shareware. Ez mondjuk még nem volna akadály, de egyik se teljesen tökéletes. Azonban nem ezeknek a hibáiról/hiányosságairól akartam most írni.

Hosszú idő után ma vettem a fáradtságot, s eljátszottam a del.icio.us oldallal, s úgy döntöttem ez lesz a megoldás az én problémámra. Fogtam, s exportáltam az összes könyvjelzőm az összes böngészőből, s felpakoltam a delicious-re. Ott szépen kategorizáltam őket (nem két perc volt), majd örültem.

Most már mindenhonnan elérem őket, s bármikor tudok hozzáadni újabb elemet. A dolog semmivel sem bonyolultabb, mintha a böngésző saját konyvjelzői közé pakolnám el az adott oldalt. Csak két könyvjelzőt kell elmenteni, s az ember keze ügyében tartani. Nálam a firefox pl így néz most ki:

delicious_ff

Elég csak egy klikk a “post to del.icio.us”-re, s már veszi is fel a könyvjelzőim közé. A “my del.icio.us” pedig előhozza könyvjelzőimet.


Comments

One response to “szociális könyvjelzők (del.icio.us)”

  1. nalam is. azert szereten a delicsuszt, mert letezik naluk olyan hogy url ergonomia. http://del.icio.us/username/tagname, jonapot.