t42 -> iBook

Nos, megtörtént. Asztali váltás után hordozható eszközökben is áttértem applere. Ahogy öregszem Minél több dolgot próbált ki az ember, annál inkább megtalálja azt a márkát, ami neki a legjobban fekszik. Ez nem jelenti azt, hogy az a legjobb, stb. Csak azt, hogy neki az jön be legjobban.

Nekem két ilyen márka van, amiben eddig nem csalódtam, s nagyon tetszik, amiket csinálnak. Az egyik az apple, a másik a crumpler (ami szintén van már Magyarországon is, bár baromi drága).

Nos, miért, hogyan cseréltem le a t42-őt. A jó kis ibm laptopot szerettem nagyon, de az iBookok ára mostanában eléggé lement, így elgondolkoztam, körülnéztem, hátha el tudom cserélni egy hordozható apple gépre.

A csere nem jött be, mert apple gépet kevesen akarnak pc-re cserélni. Azonban egy fickó megvette a laptopot. (azóta nem volt post itt a blogon) Ezután elkezdtem azért az összegért keresni, s találtam egy iBookot, amit kicsit le kellett alkudni, de 1-1ben tudtam végül megvenni, ha levonom az 5e Ft-os Tucano second skint.

Tudom, tudom, írom máris, mit tud a masina:
Az új szériából való, 1,33 G4, 512 DDR ram, 12″ kijelző (amire azt hittem, hogy borzasztó kicsi, de nem az. Meg egyébként is ki tudom tenni az egészet monitorra, ha zavarna), combo, 40gb hdd, Tiger, iLife… azt hiszem ennyi. No, meg csak mellékesen jegyezném meg, hogy az aksija 5,5 órát bír.

Szeretem. (képek hamarosan)


Posted

in

by

Tags: