t42 -> iBook

by

in

Nos, megtörtént. Asztali váltás után hordozható eszközökben is áttértem applere. Ahogy öregszem Minél több dolgot próbált ki az ember, annál inkább megtalálja azt a márkát, ami neki a legjobban fekszik. Ez nem jelenti azt, hogy az a legjobb, stb. Csak azt, hogy neki az jön be legjobban.

Nekem két ilyen márka van, amiben eddig nem csalódtam, s nagyon tetszik, amiket csinálnak. Az egyik az apple, a másik a crumpler (ami szintén van már Magyarországon is, bár baromi drága).

Nos, miért, hogyan cseréltem le a t42-őt. A jó kis ibm laptopot szerettem nagyon, de az iBookok ára mostanában eléggé lement, így elgondolkoztam, körülnéztem, hátha el tudom cserélni egy hordozható apple gépre.

A csere nem jött be, mert apple gépet kevesen akarnak pc-re cserélni. Azonban egy fickó megvette a laptopot. (azóta nem volt post itt a blogon) Ezután elkezdtem azért az összegért keresni, s találtam egy iBookot, amit kicsit le kellett alkudni, de 1-1ben tudtam végül megvenni, ha levonom az 5e Ft-os Tucano second skint.

Tudom, tudom, írom máris, mit tud a masina:
Az új szériából való, 1,33 G4, 512 DDR ram, 12″ kijelző (amire azt hittem, hogy borzasztó kicsi, de nem az. Meg egyébként is ki tudom tenni az egészet monitorra, ha zavarna), combo, 40gb hdd, Tiger, iLife… azt hiszem ennyi. No, meg csak mellékesen jegyezném meg, hogy az aksija 5,5 órát bír.

Szeretem. (képek hamarosan)


Comments

5 responses to “t42 -> iBook”

 1. Nem rosszul hangzik, de a vaio azert jobb!!! 😀
  5 es fel orat mar kiprobaltad?

 2. Igen. Nem volt csak 9x szazalekos az aksi, s kb 5 orat ment osszeadva, kozben sleep mod volt, nem volt kikapcsolva se.

 3. Hát.. én is IBM thinkpad tulajdonos vagyok… (T40) és nem biztos hogy lecseréltem volna erre.. de te tudod.. Nem vok az apple ellen söt!!! csak 12″ nekem kicsi.. bárki bármit mond.. Szoval akit érdekel egy T40 15″ (esetleg 17″) apple ibook csere az szoljon nyugodtan. 🙂

 4. 🙂 A cserere ha jelentkezne valaki, akkor azert szolj!

  A 12 nekem nem kicsi…ez persze szubjektiv dolog.

 5. alorinc Avatar
  alorinc

  Szia!

  Látom összejött a bolt. MEgkérdezhetem mennyiért ment el a gép. Azóta egy picit sajnálom, hogy nem én vettem meg – 🙁 -, de tettem egy körutat a macek világában én is.