távolságok

A mai rejtvény Geri kérdésére nem matematikai. Tegnap beszélgettem Maltéval (egy kedves német barátom, aki éppen nálunk van pár napig), s említette, hogy gondolkoznak a biciklivel Magyarországra jövésen. Mondta, hogy egy hetük van rá, így arra gondolt, hogy Bielefeldből felmennének valami közlekedési eszközzel Berlinbe, s onnan jönnének. Erre rögtön mondtam, hogy ezt gondolja át mégegyszer, Berlin marha messze van.

A kérdés ekkor jutott eszembe. Állítsátok növekvő sorrendbe a következő városokat Budapesttől való távolságuk alapján! (Térképet, egyéb segédeszközt nem lehet használni)

 • Nürnberg
 • Frankfurt
 • Berlin
 • Róma
 • Martonvásárhely
 • Split

Lehet írni a válaszokat. (Addig én levadászom azt a szemtelen legyet, amelyik itt köröz a szobában. Már egy picit idegesít.)

Published by kobak

apa, tanár, geek

8 replies on “távolságok”

 1. Martonvásárhely,Split,Nürnberg,Frankfurt,Róma,Berlin

  amúgy légvonalban értendő?…vagy megtett út módban?..mert ha megtett útban akkor nekem a végén helycere van….nem Róma, Berlin hanem, Berlin, Róma….

  végre egy izgalmasabb játék..:)…köszi Balázs!:D

 2. Frankfurt melyik Frankfurt? 😉

  amugy meg remelem matekozunk kicsit a hetvegen, mert ketsegbeejtoen elfelejtettem mar.. pedig egy erettsegit meg kene tudnom irni.. (mondjuk tudom, anno se voltam tul sikeres :)), de ezt most ne hozd fel!)

 3. Geri megoldasaval annyiban nem ertek egyet, hogy szerintem Nürnberg közelebb van aztan Split (bar lehet hogy a csak a szivemhez van közelebb…). ja meg legvonalban berlin is közelebb van mint Roma, szoval itt is helycsere.
  magyarul: Martonvasar, Nürnberg, Split, Frankfurt, Berlin, Roma

  lehet hogy egy kicsit off, bocsi: szerintetek Berlin vagy London van eszakabbra?

 4. azért mondtam mert london franciák fölött van..és onnan csak emelkedik a partszakasz….és berlin is elég északon van…

Comments are closed.