tegnapi keynote legfontosabb részletei

by

in

Az Apple stílusosan szeptember 7-én jelentette be az iPhone család legújabb generációját, az iPhone 7-et. Volt még vezetéknélküli füles, meg sokat meséltek a kameráról, stb. Felcsapjátok az Internetet, s áramlik a sok hír.

Azonban ezek szerintem csak a “kötelező” újdonságok. További fontos újdonságok is történtek, amik esetleg elkerülhették sokak figyelmét.

  • Cseréld be a régi iPhone-odat egy újra. Pénzt adnak a régi telefonokért.screen-shot-2016-09-07-at-22-59-06
    Tudom, hogy a használt telefon piac egyelőre magasabb áron adja-veszi ezeket a telefonokat. Viszont ennél érdekesebb következmény lehet, amiről most nincs még szó, hogy az Apple valószínűleg elindítja a “used/refurbished” iPhone értékesítést.
  • A másik ehhez kapcsolódó újdonság az iPhone upgrade program. Ez azt jelenti, hogy havonta kicsit több, mint 10e Ft-nak megfelelő dollárért biztosíthatjuk magunknak a következő generációs iPhone-ra való frissítést.screen-shot-2016-09-07-at-23-07-38
  • Vízálló lett IP67 minősítéssel. Nagyjából másfél éve írtam le az ideális telefon tulajdonságait. Ott már fontos szerepet kapott a vízállóság. A Samsung S7 már elindult ezen az úton, viszont mivel mindenki az iPhone-hoz hasonlítja a telefonjait, fontos, hogy már ott is megjelent végre a vízállóság. Ami remélem mostantól minden telefonban alapértelmezett lesz.

Ezenkívül eltűnt a jack dugó, meg jobb lett a kamera, még gyorsabb lett, stb. Ezeknek olvassatok utána vagy nézzétek meg a keynote-ot az Apple oldalán.