hogy érdemes utazni 2014-ben

Egyre több startup épül az utazás köré. Mostanra már egyre ismertebbé váló airbnb arra szakosodott, hogy szálláshelyeket lehet foglalni, illetve saját lakást, szobát kiadni.

airbnb

Utazol valahova? Hagyd a nagy oldalakat, szállodákat, nézd meg az airbnb mit kínál! A legjobb helyeken, szobák, magánszállások, reggelivel vagy anélkül. Minden igénynek megfelelően. Ráadásul rögtön van egy helyi vendéglátó, aki megbízható tanácsokat tud adni, hova érdemes, s hova nem tanácsos elmenni az adott városban.
Több ismerős van, aki pedig a saját lakását, szobáját az airbnb segítségével adja ki itthon is.

És persze a kérdés, hogy mi a garancia? A rengeteg értékelés. Az airbnb is ellenőrzi a felkerülő helyeket, de ha valahol már többen megfordultak, pozitívan értékelték a helyet, akkor jó eséllyel nem fogsz csalódni. Mielőtt útra kelsz, vedd fel a kapcsolatot a jövendőbeli vendéglátóddal!

A másik hasonló startup az uber. Ők még nem akkorák, de szépen növekszenek. Az uber profilja pedig a szállítás. A taxizást fedezték fel újra. Ahogyan az airbnb megoldotta, hogy a felesleges szállás kapacitásokat az emberek jól kihasználják, ugyanezt teszi fuvarozásban az uber.

uber

Jelentkezhetsz vezetőnek (sajnos Budapesten, illetve Magyarországon még nem elérhető) vagy rendelhetsz magadnak autót. 5-10 perces érkezést garantálnak. Ezt eddig még kevés taxitársaság tudta hozni Budapesten. A koncepció tetszik, az alkalmazást telepítettem. Kiváncsian várom mikor és melyik országban lesz lehetőség tesztelni azt.

Disclaimer: A linkek mindkét szolgáltatáshoz úgynevezett affiliate linkek. Ez azt jelenti, hogy ha ezekre kattintva regisztrálsz, akkor mindketten jbban járunk, mintha csak odatévedtél volna az oldalra.


Posted

in

by