hogy érdemes utazni 2014-ben

by

in

Egyre több startup épül az utazás köré. Mostanra már egyre ismertebbé váló airbnb arra szakosodott, hogy szálláshelyeket lehet foglalni, illetve saját lakást, szobát kiadni.

airbnb

Utazol valahova? Hagyd a nagy oldalakat, szállodákat, nézd meg az airbnb mit kínál! A legjobb helyeken, szobák, magánszállások, reggelivel vagy anélkül. Minden igénynek megfelelően. Ráadásul rögtön van egy helyi vendéglátó, aki megbízható tanácsokat tud adni, hova érdemes, s hova nem tanácsos elmenni az adott városban.
Több ismerős van, aki pedig a saját lakását, szobáját az airbnb segítségével adja ki itthon is.

És persze a kérdés, hogy mi a garancia? A rengeteg értékelés. Az airbnb is ellenőrzi a felkerülő helyeket, de ha valahol már többen megfordultak, pozitívan értékelték a helyet, akkor jó eséllyel nem fogsz csalódni. Mielőtt útra kelsz, vedd fel a kapcsolatot a jövendőbeli vendéglátóddal!

A másik hasonló startup az uber. Ők még nem akkorák, de szépen növekszenek. Az uber profilja pedig a szállítás. A taxizást fedezték fel újra. Ahogyan az airbnb megoldotta, hogy a felesleges szállás kapacitásokat az emberek jól kihasználják, ugyanezt teszi fuvarozásban az uber.

uber

Jelentkezhetsz vezetőnek (sajnos Budapesten, illetve Magyarországon még nem elérhető) vagy rendelhetsz magadnak autót. 5-10 perces érkezést garantálnak. Ezt eddig még kevés taxitársaság tudta hozni Budapesten. A koncepció tetszik, az alkalmazást telepítettem. Kiváncsian várom mikor és melyik országban lesz lehetőség tesztelni azt.

Disclaimer: A linkek mindkét szolgáltatáshoz úgynevezett affiliate linkek. Ez azt jelenti, hogy ha ezekre kattintva regisztrálsz, akkor mindketten jbban járunk, mintha csak odatévedtél volna az oldalra.