ELMŰ vs the world

by

in

Az ELMŰ egy izgalmas szolgáltató. Ma érkezett tőlük egy levél. Ezt már @szoges előre jelezte a Twitteren, de még reménykedtem. Viszont a ma kapott levél minden reményemet eloszlatta. Az ELMŰ saját irányba megy.

Miről van szó? A számláimat egy ideje a dijnet rendszerében kezelem. Ott látok minden számlát, s nem kell minden szolgáltatóhoz külön belépnem, csekkeket szortírozni, stb. Ott a gáz, biztosítás, upc, s eddig ott volt az ELMŰ is.

Azonban mázlista vagyok, mert az ELMŰ nem lesz már ott. Legalábbis az alábbi kreatív levélben ezt akarják velem elhitetni, hogy én egy hihetetlen szerencsés ember vagyok. Készítettek külön nekem egy saját szolgáltatást.

ELMŰ

Más kérdés, hogy én ezt nem kértem. És nem is örülök neki. Nem szeretnék minden szolgáltatóhoz havonta külön-külön bejelentkezni. Akkor praktikusabb visszaállni papír alapra. Az mind egy helyre érkezik, az otthoni postaládámba.

Remélem az ELMŰ egy magányos farkas. És senki nem akarja követni ezt a renegát példát.


Comments

5 responses to “ELMŰ vs the world”

 1. XSAk Avatar
  XSAk

  A Telekom csinált hasonlót a távszámlán. A távszámlán megszűnt a bankkártyás fizetési lehetőség, a telekom saját rendszerén kellett regisztrálni, s ott fizetni bankkártyával a számlát.

 2. A legjobb, hogy ráklikkeltem az ELMŰ-s linkre és az fogadott, hogy “Nem támogatott böngésző” Egyet előre, kettőt hátra.

 3. En is kifejezetten kedvelem az ilyen fajta fizetest. Sajnos nekem a kezdetek ota vegyesen kellett hasznalnom a dijnetet es a tavszamlat. Megszokod.

  Az en eletembe igy se nagyon ferne bele, hogy csekkel sorban alljak. Mondjuk manapsag csekket is lehet netbankon keresztul fizetni.

  Sajnos a trend a fele visz, hogy egyre konnyebb, es hatekonyabb a sajat informatikai rendszerbol kihozni egy ilyen E-SZAMLA dolgot. Akkor pedig nem kell jattolni kulsos cegnek, minden beszedes utan.

  Jeneleg Nemetorszagban eldegelek. Itt egyikben se hisznek. Minden helyen (tersegi adoknal is) megadod a szamlaszamod, es ok vonjak. Netet, telefont, lakbert, tavkozlesi adot. Mindent.
  Szamla meg ingyen erkezik levelbe.

  Persze itt a szamlavezetes, utalas, penzfelvetel, es minden atlagos banki muvelet ingyenes.

 4. És vajon továbbra sem lehet pl. Chrome ahol használni a rendszerüket?

 5. jabjab Avatar
  jabjab

  Csak egy adalék, megkaptam a regisztrációs levelet, egy usability rémálom: http://blog.jabjab.hu/marketing-2/elmu.html
  Ez egy vicc ilyen formában…