ötlettől a milliókig

by

in

A Spektrum 4 részes sorozata az Ötlettől a milliókig megtekinthető a YouTube-on. A videókat mindenkinek meg kellene néznie. Remek a válogatás. 4 izgalmas vállalkozás Magyarországról. Az pedig külön öröm, hogy majdnem minden videóban felbukkan egy-egy kedves ismerős.

Prezi:

Sziget:

Kürt:

Ustream:

Érdekes, hogy a szintén erős magyar gyökerekkel rendelkező LogMeIn nem szerepel a sorozatban. És hál’Istennek egyre több kisebb és nagyobb vállalkozás indul itthon is. Azt hiszem a sorozat folytatható lesz még, s reménykedem egy második és sokadik évadban. A már említett LogMeIn vagy a NNG csak egy-egy példa. Ismerítek a Webcam Laboratoryt vagy a Leonar3dot? És akkor most össze is állítottam a második évadra való 4 bemutatandó céget. Folytassam? 🙂

Ezek azok a filmek, amiket minden osztályfőnöki órán le kellene vetíteni. Lehetőségek, gondalatébresztő helyzetek, lehetséges munkahelyek. Az osztályfőnöki órának egyébként is át kell alakulnia. Két év távlatából, amikor már elballagott az osztályom, s harmincegynéhány gyermekem cseperedik fel valahol a világban már látom mire lehetett, s kellett volna használni a heti egyszeri 45 percet.

Próbálkoztam sokmindennel, de esetlen volt még. Az osztályfőnöki órát is itt az ideje újraértelmezni!


Comments

2 responses to “ötlettől a milliókig”

  1. fel-alá scrolloztam, de sajnos nem találtam a LogMeIn-t, ettől elszomorodtam. Na sebaj, a prezinek és ustream-nek gratula!

    1. Dani, ezért írtam, hogy én se értem miért nem került be. Ott is van ismerős. 😉 Majd a második évadban.