Vitorlásverseny közelről

Tegnap a Stena Match Cup szervezői felajánlották, hogy kimehetek az egyik press hajóval megnézni az elődöntőt. Meglepő módon éltem ezzel a lehetőséggel.

Izgalmas volt látni a csapatokat, ahogyan nagyon fegyelmezetten vezették a hajóikat. Spinakker, fock, gross, minden a legpontosabban fel és le. A kis motorcsónakban gyorsan szükség volt a kabát, viharnadrág kombóra, mert kint a tengeren sokkal erősebben érezhető volt a szél. Azonban ez szinte egyáltalán nem zavart.

Tudom, otthon mindenki a Kékszalagra készül. Azonban jó lenne, ha otthon is értesülne a vitorlás világ a World Match Racing Tour létezéséről. Az egy teljesen más jellegű túraverseny. Itt viszont gyors reakciókra, nagyon összehangolt csapatmunkára van szükség. Ez majdnem olyan, mint a futásban a maraton és a 100 méteres sprint összehasonlítása. Mindkettő másért izgalmas.

És akkor a továbbiakban, akit esetleg érdekel, további képek erre. Kis Olympus géppel készültek egy mozgó tutajból, ne csúcsminőséget várjatok! Az érzés viszont remélem átjön.