halva született appok?

by

in

Két remekül kinéző app, megbízható és jó fejlesztőktől, amik valószínűleg el fognak tűnni hamarosan.

Ne legyen igazam. Sajnos azonban azt látom, hogy az elmúlt két hétben megjelent két alkalmazás a Facebook és a Path jóvoltából nem hozta meg a hozzájuk fűzött reményeket. Vagy csak nehezen teljesítik be azokat. Mindkét alkalmazás ugyanarra az eléggé telített piacra próbál betörni. Ez pedig az üzenetküldő alkalmazások területe.

A Path egyébként nekem az egyik nagy szívfájdalmam. Szerintem a legszebb social media platform/alkalmazás (ebben Brian Lovin is hasonló véleményen van), méltatlanul kevés felhasználóval. Nekem Twitteren közel kétezer követőm van, Path-on pedig 7(!) embert ismerek. Ha pedig nincs kivel használni, akkor olyan marad, mint az app.net. Kerül fel tartalom automatikusan, de nincs igazán ember, akihez eljusson.

Path Talk – The New Messenger

The app was not found in the store. 🙁

Szép, mint az app. Itt valami hasonló történt, mint amit a Facebook csinált, amikor szétszedte az alkalmazását. És Messenger néven új alkalmazással került be az alkalmazás boltokba. Ott viszont mivel igény volt rá, hogy mindenki üzeneteket küldjön és fogadjon, lenyeltük a békát.

A Path esetében ez a lépés szerintem nem ennyire egyértelmű. A jól működő alkalmazást kár volt különbontani, s egy Talk alkalmazással kilépni az alkalmazásboltokba. Inkább érzem ezt vergődésnek, mint jó döntésnek. Sajnálom, ha megszűnik a Path, s drukkolok nekik, de ez eddig elég gyenge lépés az alkalmazás megmentésére.

Nem mellesleg az emberek nincsnek elragadtatva az apptól.

Path talk star rating

Az eredeti alkalmazás 4.4-es értékeléssel, s 10 milliós letöltésszámmal rendelkezik, ami rendben is van.

The app was not found in the store. 🙁

Path Talk letöltések: 500.000-1.000.000 

Slingshot

The app was not found in the store. 🙁

Jó ötlet. Kép, s video küldés, de az az érzésem, hogy ezt a funkciót is megcsinálta már a Snapchat és az egyébként szintén Facebook tulajdonában lévő Instagram direct funkciója.

A készítők itt azonban betettek egy olyan “extra funkciót”, hogy csak akkor láthatod a képet/videót, amit kaptál, ha küldesz vissza egyet. Hmm. Nem tudom. Mindenesetre jó látni, hogy a Facebooknál nem álltak meg, s kisérleteznek új dolgokkal is.

Slingshot letöltések: 100.000-500.000 

Végül

A Viber minimum 100x annyi letöltéssel (felhasználóval) rendelkezik, mint a két alkalmazás összesen. Nem teljesen ugyanaz persze, de üzenet, kép és video küldésére is alkalmas. Az pedig már csak hab a tortán, hogy lehet beszélgetni is a segítségével. A szintén konkurens Snapchat 50.000.000+ letöltést tudhat magáénak csak a Play Store-ban.

Tiszteletre méltó a versenyhelyzet fokozása, de ennél többre van szükség, mint amit a fenti két alkalmazás tesz. Remélem a cím csak a feszültség fokozására alkalmas, s nem egy önbeteljesítő jóslat.