wewantapplehungary

wewantapplehungaryAngelday többedmagával létrehozta a wewantapplehungary weboldalt azzal az egyszerű céllal, hogy legyen végre hivatalosan is apple Magyarországon. Sokan valószínűleg most kapnak a szivükhöz rémülten, hogy miért, nincsen?!
Kapható itthon iPod, macbook, lehet venni iMacet is. Vannak iStyle üzletek, ott az XMS, s sok egyéb helyen is forgalmaznak maceket.

Ez idáig szép, de a baj akkor van, ha valami olyat szeretnénk, ami épp nincs valamelyik magyarországi viszonteladónál, mert akkor bizony várni kell (wyctim írása a témában). Sajnos ebből fakad, hogy nincs normális szervíz hálózat (az almarium nagyon jó, félreértés ne essék, de heteket kell várni az alkatrészre náluk is sokszor az előbb említett okok miatt), aztán nincs apple.com -mal szinkronban levő apple.hu, az osx nem tud magyarul (van nekünk machonosit.hu oldalunk, de azért mégiscsak az volna az ildomos, ha hivatalosan is törődnének velünk. (nem sznobság, de én akkor is angolul használnám. Angolul esetleg nem tudóknak, viszont fontos lenne)), s a végére hagytam a legfontosabbat: iTunes Store Magyarországon.

Az iTunes Store megoldana sok problémát. Elsősorban lenne egy használható út emberi áron, nagy választékból legálisan zenét vásárolni. Ez jelenleg nem igazán adott (tudom, hogy vannak boltok, s már beszéltünk is róla, de mégis… mondjuk az amazonnak jobban örülnék etéren). másik, hogy nem lennének a magyar iPod touch tulajok csalásra kényszerítve, ha az iPhone Appokat telepíteni akarják az iPodjaikra (20 dollárt örömmel kifizetnék rá). Az pedig már csak hab a tortán, hogy lehetne legálisan iPhonet használni, vásárolni itthon.

Álmok. Józsi hasonlata a lottószelvénnyel reálisnak tűnik. Ott a nyerés esélye kb.: 0,000000002 . Nem sok, mégis sokan játszák. A hasonlóság az esélyekben van, s abban, hogy ha nem vált az ember szelvényt, akkor esélye sincs nyerni. A különbség, hogy a lottó egy alapvetően veszteséges játék, amibe az ember épp ésszel nem vág bele. Ez az oldal viszont nem feltételen veszteséges. Nem kér igazán enni, elvan boldogan. 🙂

Diggeljétek, linkeljétek, max nem lesz belőle semmi.


Posted

in

by

Tags: