woz@millenáris live

by

in

Woz megjött, s elmesélt mindent a saját életéről, s az apple alapításáról. Besétált, s elkezdett beszélni. Bár a történet rengeteg helyen elolvasható, s újdonságot nem igazán mondott, mégis más volt olyannak a szájából hallani, aki benne volt.

iPod és az apple sikere annak köszönhető, hogy kézre állnak, természetesek, nem kell varázsolni tudni a használatukhoz. Pl. az egér olyan, mint egy jó fogású kavics, jó kézben tartani.

Kisebb szervezetlenség, megjelent a szervező. Minden rendben. Első kérdés az intel váltásról annyira nem volt izgalmas. A következő kérdés már sokkal izgalmasabb, touchscreen leválthatja-e a billentyűzetet. A válasz nem, nem valószínű. Túl drága, s a probléma, hogy nem annyira természetes, mint a billentyűzet, ami már-már összenőtt a számítógéppel.

update1:
Pirates of the silicon valley film. Bill Gates, Steve jobs, Woz karaktere egész élethű, mert sokat hallani róluk a hírekben, de nem történt interjú egyikükkel sem.

update2:
Miért van itt Magyarországon? Mert meghívtak.
10 évig nem is használta az útlevelét, de most elkezdett utazni, előadásokat tartani.

update3:
Kérdés: apple computerből apple lett. Ez piac, vagy azért, mert a számítógép esetleg nem annyira fontos? Az egyszerűség híve Woz, ezért gondolta az apple egyszerűbb.

update4:
Kedvenc kütyű? Apple II., iPhone, iPodok… nehéz dönteni, de talán a mostani kütyük közül az iPhone a kedvenc.

update5:
zöld energia? Környezetvédelem? A legfontosabb terület. A probléma az, hogy a legtöbb CO-t az otthonunk bocsátja ki. Amerikában az erőművek, amik az otthonokat ellátják energiával a leginkább környezetkárosító. Elektronikus autóknak parkolási kedvezmény, stb. jár, de ez mind semmi az otthoni károsanyag kibocsátáshoz képest.

update6:
Utolsó kérdés, majd dedikálás következik. Majd a tv-be megy.

update7:
CAD rendszerek csak windowsra érhetőek el. Várható-e ebben valami változás? Steve is néha pc módba vált néhány mérnöki program miatt.

Röviden ennyi, majd feldobom a képeket, s talán írok valami normálisat is róla. Remélem legalább egy kis benyomás erejéig hasznos volt a “közvetítés”. 🙂