x-men 3

x-3 Csütörtökön megtekintettük Gerivel az X-men 3-mat. Jó volt. Apró aggályaim voltak a film kezdetekor, mivel az utóbbi 2 filmművészeti alkotás (MI:3, da vinci kód), amiket megnéztem kissé kiábrándítóak voltak.

A film egy visszatekintéssel indul, ahol megismerhetjük Dr. Jean Grey (Phoenix) múltját, hogyan kerül bele az x csapatba. A folytatás pedig egy percre se hagyja a nézőt elkalandozni. Végig izgalmas, látványos, s ötletes. A film a cím és a hagyományok ellenére nem egy átlagos adok-kapok akciófilm. A szereplők jelleme, lelkivilága is ki van dolgozva.

Hugh (Logan/Van Helsing) Jackman nagyon jó választás volt a szerepre. Halle Berry aranyos, de semmi különleges ezentúl. Volt már ennél sokkal jobb alakítása is. Ian (Gandalf/Magneto) McKellen szenzációs, mint mindig. Azt hiszem nem is tudnék olyan filmet okozni, ahol csalódást okozott volna. Vinnie jones feltűnése a filmben többször is mosolyt csalt az arcokra a nézőtéren.

A story szépen veszi fel a szálat ott, ahol a 2-ben véget ért. Nem csak gonoszok, hanem a jók is hullanak, ami miatt a történet sokkal valóságosabb, mint egy átlagos akciófilmben. A befejező képsor Magnetoról vicces volt, s elgondolkoztató, hogy valóban ez a 3. rész lesz-e az utolsó X-men film.

Ja, s egy érdekesnek tűnő film került bejelentésre: Wolverine. Sokat még nem tudni róla, de azt hiszem meg fogom nézni, ha elkészül. 🙂


Posted

in

by

Tags: