5 könyv

by

in

Már alig találtam meg HiA-nál a linket, ahol meghívott, hogy írjak 5 könyvről, amit 2007-ben olvastam. Az az igazság, hogy összefolynak nekem ezek az évek. Van a Bori születése előtti és utáni időszak. 🙂 Bori születése előtt többet olvastam, mint most, bár ennek van egy másik oka is. Röviddel a kisasszony születése előtt történt, hogy a mostani lakásba költöztünk, s innen sokkal kevesebbet tömegközlekedem. A tömegközlekedés pedig a wc mellett/után a legalkalmasabb hely az olvasásra. 🙂
Nos, Bori születése után a következő 5 könyvet emeném ki:

  1. Frank Schatzing: Raj
  2. Frank Schatzing: Az ördög Temploma
  3. Terry Pratchett: Johnny and the dead – ez igazából egy gyerekkönyv. Aranyos, leginkkább hihetetlenül eredeti, ahogyan Pratchett összes könyve.
  4. Raymond Smullyan: to mock a mockingbird – Smullyant aki szereti, az tudja, hogy mire számíthat egy-egy tőle származó könyvtől. Rejtvények mesékbe ágyazva, mindenki számára érthetően, s élvezhetően. Néha diákjaimat is szórakoztatom egy-két feladattal belőle.
  5. David A. Vise: The google story – ezt karácsony után kezdtem el olvasni, aztán beelőzött David Allen GTD könyve, így most párhuzamosan olvasom a kettőt.

Még sok-sok könyvet tudnék felsorolni, amit el szeretnék olvasni, már belelapoztam, vagy már bele is kezdtem. Schatzing Híradás egy ismeretlen univerzumból, vagy az ugyancsak Tőle származó Lautlos, azonkívül Vonnegut Éj anyánk című könyve szerepelnek a lista tetején éppen.

Miután HiA engem kérdőre von, én is megkérdeznék pár embert, mit is olvas mostanában: olvasott tavaly: Gaba, Zsu, Ákos, Zsolt, Alesi, … (de sok nevet tudtam volna ide még felsorolni. Nos, a felsoroltaknak kötelező, a többieknek szabadon választott a válaszolás. :-))


Comments

One response to “5 könyv”

  1. Ohh.. igyekszem eleget tenni a felkérésnek a közeljövőben 😉