a jövő közösségi oldala

Sorra jelennek meg, s tünnek el a közösségi oldalak az Internet végtelenségében. A gond az, hogy ezek mindegyike ugyanazt nyújtja, maximum szebben, jobban, esetleg szinesebben. Legújabb versenyző a csapatban az EveryMe. Különlegessége, hogy nagyon vigyáznak az adatainkra.

Ezzel persze biztosan megnyert magának vagy egy ezred százalékot az Internetezők közül, ami nem annyira kis szám, de hol van attól, hogy ők legyenek a jövő közösségi oldala.

A jövő közösségi oldalának valami újdonságot kell hoznia. Ez pedig nagyon egyszerű. Végre célközönséget kell váltani. Ideje 2012-re felfogni, hogy nem a fiatalokat, hanem a nagymamákat kell megcélozni. Igen, jól olvastátok, a nagymamákra kell célozni. Egyre több nagymama van, aki Internet elé kerül. Nekik kell oldalt csinálni.

A Facebook nyerő helyzetben van, nekik nem nulláról kell indulni. Az ő esetükben kell egy nagymama profil. Egy olyan profil, ahol nincs üzenőfalra írás, nincsenek üzenetek sem. Bejelölheti az unokákat, s semmi más nem történik, mint belépés után láthatja az unokák életét.

A normál felhasználóknál pedig a poszt beküldésénél egy checkbox: Megmutatom nagyinak. Így az illuminált házibuli fotók nem kerülnek sose nagyi szeme elé.

Ha a Facebook ezt a piaci rést észreveszi, bevásárolok a zuhanó részvényeikből. Ha nem, akkor jön még a nagyi oldal, ami lenyomja látogatottságban a Facebookot.


Posted

in

by