a Tumblr

by

in

A Tumblr nekem nagy talány. Írtam már róla többször, hogy vagyok rajta, s jelenleg a kobak.tumblr.com remekül működik hodeszka.hu címen.

Oda pakolok ezt-azt, reblogolok vicces tartalmakat, de néha rá kell jönnöm, hogy valahol a saját blogomnak csinálok “konkurenciát”. Az itteni bejegyzések kimennek oda automatikusan, így onnan is követhetőek az itteni történések. Bele van kötve az instagram, s minden jó. Remek platform, de valahogy mégsem érzem teljesen magaménak.

És a szombati blogposztra utórezgéseképpen megjegyzem, hogy vannak még régi motorosok, akik nem megszüntek, hanem átmentek a Tumblr-re.

Ismét egy lista a teljesség igénye nélkül.

Továbbra is követem őket, ám a Tumblr egyébként remek reblog szolgáltatásának köszönhetően egyre több a rövid, nem túl tartalmas bejegyzés náluk.

Egyszóval fura jószág ez a Tumblr. Egyik nap szeretem, másik nap nem. A hodeszka marad, s a blogom is. Egyelőre (még) nem olvadunk össze.

A bejegyzés végére betettem Hargita “Darthwalk” Nándi kommentjéből ezt a mondatot, amiben egyben összefoglalta az egész bejegyzést:

Viszont tumblren nem lehet szetvalasztani az eredeti tartalmat a reblogolttol igy elveszik a blogod ertelme, igy is teged tukroz, csak sokkal sokkal higabban.


Comments

4 responses to “a Tumblr”

 1. Hargita Nandor Avatar
  Hargita Nandor

  En is azert hagytam a bpcityt es mentem at tumblrre, mert beszippantott.

  Viszont tumblren nem lehet szetvalasztani az eredeti tartalmat a reblogolttol igy elveszik a blogod ertelme, igy is teged tukroz, csak sokkal sokkal higabban..

  A tumblrrol is leottem, lett sajat bloghus blog a sajat gondolatoknak, a tobbi megoszlik a twitter es facebook kozott

  1. Hopp, a kazal ki is maradt a listámból! 🙂

 2. A tumbli egyik nagy hátránya, hogy az RSS helyett a Dashre tereli az embereket, ahol akkora információdömping van, ami elsodorja a minőségi bejegyzéseket.
  Másrészt ami számomra roppant zavaró, hogy idehaza a reblogot kvázi kommentelésre használják, ami szintén tovább nehezíti az információ rendezését, feldolgozását (ugyanakkor roppant érdekes dolgokra is pont így bukkan az ember, szóval valamit valamiért).

 3. Na, erről hosszan tudnék írni, hogy mi is van a tumblival, bloggal, fórummal és fácsés jelenléttel – valahogy az egész egy nagy katyvasz lett. Próbálom röviden.

  – Fórum. Na ez valóban rövid lesz: halott. Biztos van, aki ott akarja megváltani a világot, én kinőttem belőle jó pár éve. Túl sok az agyhalott user.

  – Blog. Türelem kell, rendszeresség, elhivatottság. Azaz mondjuk egy 8 órás agyzabáló munkahely, ami mellett felüdülés, ha írhat az ember. Az a néhány blog (<5), akit rendszeresen olvasok, inkább irodalom, a Józsi-féle geek megmondós untat. Blogoláshoz túl sok dolgom van, ami fontosabb.

  – Fácse. Nekem javarészt munkaeszköz, kötelező kör. Ami ezen felül van, az jelen politikai helyzetben a gőz kieresztésére szolgál. Ennyit tud, nem többet.

  – Tumbli. Elsőre megtetszett, mert egyszerű és világos. De kiderült, hogy valamiért nem adja azt, amit a blog tud, viszont túl híg a közösségi része.

  Úgy az egészre meg az igaz, hogy – lehet hogy csak Magyarországon – borzalmasan megnőtt a semmire se jó gazdátlan kutyás, édi-bédi gyerekes, demotiválós-primer humoros postok száma mindenütt. Mindegy, hogy hol jársz, nőtt a hulladék szintje. Gondolom azért, mert ennyire marad energiája az embereknek.