blog #minekvan?

by

in

A címbeli kérdés volt, ami elsőnek szembejött ma a twitteren.

2013. Twitter, Facebook, Google Plus, Tumblr, s még ki tudja milyen szolgáltatások vannak, s mégis vagyunk még egy páran, akik saját domainen, saját motorral blogot üzemeltetünk, mitöbb, írunk.

Miért? Mert pl. volt egy szolgáltatás, úgy hívták, hogy posterous. Megszűnt. Mindenki csomagol, s fejvesztve menekül.

posterous megszűnt

A saját motor mellett tehát mégis vannak érvek, persze rengeteg dolog szól ellene. A kérdés másik fele, másik értelme, a minek írjuk, minek csináljuk. Mert jó. A blogírás egyszerűen jó érzés. Leírni, megosztani, sőt tanítani lehet. Ez nekem tanárként mindig is nagy élmény volt. Az iskolában, egyetemen matekot tanítok, s ha mellette van egy kis idő, persze igyekszem átadni valamit a világszemléletemből is. A blogom az utóbbiról szól. Itt a véleményemet, s az engem érdeklő dolgokat lehet elolvasni.

És vicces (najó, a vállalhatatlan kezdet után egész emberi bejegyzéseket is képes voltam létrehozni) utánaolvasni, végiglapozni, hogyan változott az érdeklődésem, írásom az évek során.

Megint másik érdekes dolog, hogy a blogok, akiket kezdetek óta olvasok, követek már alig funkcionálnak.

A régi nagy hősök:

Vannak még blogok, amik időközben átalakultak, rengeteg új blog került bele a feedolvasómba, azonban ők azok, akikkel a kezdetek óta keresztbekommentelünk, goldenblogokon találkozunk, stb. És ha nem lett volna kommentelés, hogyan értesültünk volna egymásról!?


Comments

4 responses to “blog #minekvan?”

 1. Pont ezen járt minap az agyam; a régi motorosok közül milyen sokan visszavonultak mára (vagy nyelte be őket a tumbli örvénye 🙂 ). Te mára egész biztos ponttá váltál a változó világban 🙂

  1. Te pedig hányszor indítottad már újra a blogod. 😀 Követlek tumblin, de az valahogy nekem más.

   1. nos igen, azt hiszem az “Ország legtöbb platformot megjárt kocabloggere”-címre még jó eséllyel pályázom. Amúgy a tumlbi tényleg nem ugyanaz, Lénárd Gáborosan nálam is esett a színvonal, bár nálam nyilván nem olyan magasról :).
    Ettől függetlenül már betárazva a domain és a tárhely, ahol újra megvethetem a lábam.

 2. Múltkor beszélgettem Tóth Benedekkel és felmerült, hogy kéne csinálni egy bloggersörözést. Nyilván megereszkedett öregfiúk lesznek rajta kopott bőrkabátban, de azért vicces lenne. 😀