abaqoos

Már egy ideje ott figyel a sidebaron (az eddig inaktív) abaqoos gomb (kiváncsivá tett a meetup előadás na). Ma végre aktiváltam. Az abaqoos nem más, mint egy próbálkozás a PayPal funkcióinak meghonosítása kis hazánkban egy kicsit másképpen. Lényeg, hogy lehet utalni, s fogadni pénzt. Egyelőre (csak) az OTP támogatja, így netbankon keresztül könnyen lehet aktiválni az egészet. Mivel az van, megtettem, nem került semmibe.

További picit dühítő funkció, hogy desktop kliens szükséges az utaláshoz, ez pedig egyelőre csak windowson elérhető. Azaz az én kis macintoshommal meg kell beszélnem, hogy ne haragudjon, de most vmware start, s xp-n elindítom a klienst. Hirbehozó írásában említi a hamarosan megjelenő OSX klienst is. Reménykedünk.

A PayPal legnagyobb előnye, hogy ha valakinek pénzt akarok küldeni, akkor reg. után “virtuálisan lehúzom” nála a kártyámat, s kész. Nincs telepítés, bűvészkedés. Egyszerű és gyors. Az abaqoos egyelőre pilótavizsgás alkalmazás. Így nem hiszem, hogy hosszútávon életképes dolog lesz. A webisztán poszt alatti temérdek komment se igazán a szolgáltatás sikerességét emeli ki. Más kérdés, hogy azt hiszem mi magyarok vagyunk a legélenjáróbbak a dolgok leszólásában…


Posted

in

by

Tags: