abiword az ideális szövegszerkesztő

by

in

Kezdem feladni a várakozást a gtk osx portjára. Így elkezdtem keresni az ideális szövegszerkesztő alternatívát. Nonem, mindha komolyabb szövegekre nem volna alkalmas a SubEthaEdit – LaTeX kombó, hanem, mert néha kap az ember .doc, .odt, .sxw file-okat, amiket olvasni kell.

Az OpenOffice kiváló program erre a célra, de… A 2-tes verzió csak X11 alatt fut, ami egyrészt lassú, másrészt egy csomó billentyűkombináció nem működik. Erre megoldás volna a NeoOffice, ami nativan fut osx-en, de baromi lassú, s sajnos OpenOffice 1.x-re épül.A 2.0.2-re épülő verzió alpha változata most jött ki nemrég. Ezzel is teszek majd egy próbát.

Hogy-hogynem eszembe jutott egy régen használt program, az abiword. Gyorsan be is pötyögtem a googleba a keresőszót, e ki is dobta az abisource.com oldalt. Letöltöttem a programot, s egyelőre örülök, mert mindazt teljesíti, ami nekem kell.


Comments

2 responses to “abiword az ideális szövegszerkesztő”

  1. Ha nem feltétlenül free szövegszerkesztőben gondolkodsz, akkor a Thinkfree Office, Nisus Writer, Mellel és Ulysses (így fejből hirtelen ennyi) editorokra érdemes ránézni. A multiplatform szoftverek gyakran érződnek kényelmetlennek, idegennek macen.

  2. Alapvetően freeben gondolkozom, ami olvassa az említett formátumokat. Ennek ellenére azért vetek egy pillantást az említett progikra.