kell-e az a gtk?

by

in

Tegnap háborogtam, hogy sose lesz már gtk macre, és, hogy emiatt nincs ugyebár használható szövegszerkesztő se. A háborgásom azóta csillapodott, egyrészt, mert az abiword tényleg jó, másrészt, mert nagyobb munkákra, táblázatkezelésre úgy tűnik a NeoOffice 2-tes szériája nem lesz rossz. Kissebb dolgokra egyszerűen azért alkalmatlan, mert betöltési ideje kétszer annyi, mint a gimpnek X11-el együtt.

És ekkor elgondolkozik az átlagfelhasználó, hogy mi lesz ezekkel a projektekkel, ha lesz nativ gtk. Értelmét veszti a SeaShore, meg a NeoOffice is. Mivel lesz gimp, meg lesz openoffice.

Érdekes belegondolni ezen projektek helyzetébe.


Comments

4 responses to “kell-e az a gtk?”

 1. Attól, hogy lesz Gimp, még mehet mellette párhuzamosan a Seashore. Pláne, hogy a kezdeti időkben a cocoában fejlesztett Seashore úgyis lekörözi a gimpet.

  Másrészt pedig nem rossz az, ha egy feladatot nem csak egy programmal tudsz megoldani, hanem válogathatsz az eszközök között. Régi nagy fájdalmam, hogy egy rendes audiolejátszó van macre, és ahhoz se lehet normális flac, ogg, ape támogatást drótozni. (Na de majd a songbird..)

 2. térj meg és használj fotosopot 🙂 hidd el jobban fog tetszeni

  Kelt: iTunes?

 3. marton:
  Mp3-ra és aac-re tökéletes, ogg támogatást lehet hozzá hekkelni, de az nem viszi a streaming ogg-t, flac támogatást szintén lehet hekkelni, de erősen alfa, ráadásul csak az ogg containeres flac-et viszi és így tovább.
  Lesír róla az apple féle ‘ezt így kell csinálnod’ filozófia.

 4. Kelt (zene):Nekem leginkább az ogg hiányzik. A sza*os iTunes miatt át kellett konvertálnom egy csomó ogg-ot mp3-ba.

  gtk: Egy ideális világban sok program közül lehetne választani. Sajnos jelenleg elég silány a mezöny. Persze én is annak örülnék, ha folytatódnának az említett projektek. A kérdés azonban azt hiszem a Neo/Open Office körben a leginkább aktuális. Ha lesz működő gtk, akkor a NeoOffice felesleges(?) lesz.

  Marton: Nem fogok photoshopot használni. Nem szeretem az illegális dolgokat, s nincsen rá annyi pénzem. Majd, ha lesz ingyenes verzió. 🙂