adószám kell-e?

Mostanában állandó kétségek között ingadozom, hogy amikor ÁFÁs számlát kérek, akkor rá kell-e iratni adószámot, vagy sem? Ha én írok valakinek, akkor ráírom az övét is biztos-ami-biztos.

Azonban a boltokban két féle választ kapok, ha rá szeretném iratni az adószámot is a számlára. Vagy ráírják (ez az egyszerűbb eset), vagy közlik, hogy az nem kell, s felejtsem el.

Most mi van? Ti tudjátok, hogy mi a törvény aktuális állapota ezügyben?

Published by kobak

apa, tanár, geek

8 replies on “adószám kell-e?”

 1. Elvileg kötelező lenne, bár egyenlőre még nem veszik annyira komolyan. Tudtommal szellemi szabadfoglalkozásúak számítanak egyedüli kivételnek, ebbe a boltok meg nem esnek bele. Jobb, ha rajta van, mert elővehetnek érte.

 2. nezd meg az szja torvenyt, ha kell, es dobsz egy mail, hetfon elkuldom. ha azonnali kiegyenlites tortenik (kp peldaul), akkor ugy emlexem nem kell. en ezt anno vegig zongoraztam, de most nem hasznalom, nem tudom pontosan. ha meg van az szja torveny, akkor odavissza hivatkozasok vannak am benne!

 3. Január óta kell, mind a két oldalnak. Az meg nem érdekes, hogy hülyén néznek rád, akkor is kell. De ezt már mondtam, mikor még az időközi választással szívtam.

 4. zsu es kobak:

  169. § A számla kötelező adattartalma a következő:
  a) …
  b) …
  c) …
  d) a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének adószáma, amely alatt, mint adófizetésre kötelezettnek a termék értékesítését, szolgáltatás nyújtását teljesítették, vagy amely alatt a 89. §-ban meghatározott termékértékesítést részére teljesítették;

  Ez azert szur egy keveset.
  (bocsi, elbenaztam elsore

 5. Kár hogy a tv többi része lemaradt.
  A vevő részéről csak az közösségen belüli gazdasági esemény esetén kötelező az adószám feltüntetése.
  A tv gyakorlatilag elég megengedő mert ugye akinek cége van nem járkál aláírási cím példányal sem

Comments are closed.