akismet eltávolítva

by

in

Ma elegem lett az akismet furcsaságaiból (1, 2). Jópofa, hasznos dolog, hogy van egy központi spam adatbázis. Azonban ez nem mindig tökéletes (Lásd Kelt kálváriáját, de még linkelhetnék több más blogot is). Nem terheli a helyi gépet a spam szűrés, de ha a központban valami gubanc van, akkor a helyzet több, mint rossz.

Ezért most ünnepélyesen kikapcsoltam (előtte frissítettem a ma kiadott 1.15-ös verzióra). Az oldal alján marad a számláló. (1468 spam kommentet kapott el) Spamszűrőnek meg az összeadás, ami már egy ideje, s eddig 5-ösre vizsgázott.

update:Teszek még egy próbát a nagy ismeretlen fekete dobozzal…


Comments

10 responses to “akismet eltávolítva”

 1. Spam karmát vagy wp-bayes-t próbáltál már? Matekosat szűrőt csak nem hagyok bent – kari öntudat, vagy mi 🙂 – olyan meg nincs, ami releváns sf elemzést kér a komment engedélyzéséhez. 🙂

 2. Spam karmat probaltam. Nem tetszett. Meg az se volt nekem 100-as működésben. A wp-bayes-t még nem próbáltam. Ha nem tetszik a matekos, akkor tedd fel a captcha plugint. Ott betük vannak… attól csak nem kapsz identitászavart. ;-))

 3. Eh, a captcha volt az egyik oka, hogy otthagytam annó a bloggert. Engem is zavart, nem tudtam elvárni a kedvesolvasótól, hogy tolerálja.
  Ez a SK2 eddig jónak tűnik, meglátjuk mennyire hajlandó tanulni.

 4. Nekem ami nem tetszett az utóbbi időben az akismetben, hogy nagyon felpörgött, s egyre több lett a false positive. Ez pedig a legrosszabb, ami egy spamszűrővel történhet.

  A fekete doboz szindróma a másik. Az a típusú ember vagyok, aki szeret mindent látni, hogy miért van. Ez az akismet esetében a legkevésbé sem fordul elő.

  A super-karma nálam nem vizsgázott ötösre anno. A wp-bayes lesz, amit mindjárt kipróbálok…

 5. Hmmm. A wp-bayes kicsit túl hackelős. Ráadásul wp 1.5-re lett kitalálva…

 6. Valami továbbra se OK a világban. A komment számláló néhol növekszik, s nincs komment. 🙁 Kiszedtem a matekos plugint is. S átmenetileg visszatettem az akismetet.

  Szeretném végre látni, hogy ki hibázik. Az biztos, hogy a két plugin nem működik együtt.

 7. Eddig oké a karma, el ne kiabáljam.
  (Ismerve a szerencsémet, ez a komment spam lesz.)

 8. Nem, ez simán átjött. 😀 Úgy tűnik már szeret Téged az akismet.

 9. Az érzés nem kölcsönös. De azért jó tudni. 🙂