statisztikák

A statgép szolgáltatás szünet apropóján felbuzdulva elkezdtem körülnézni, milyen statisztikákkal örvendeztetik meg a nagyérdeműt.

Itt egy nem teljes, ámde általam valamennyire kipróbált statisztika gyüjtemény:

  • statgép – szeretjük, ismerjük, használjuk. Meghívós, regisztrálós rendszer. Központi szerver gyüjti az adatokat. Mindamellett, hogy statisztika, kis hazánkban valamilyen szinten toplistaként is funkcionál. Beüzemeléshez az oldal kódjába kell illeszteni pár sort.
  • googleanalytics – hasonlóan a statgéphez, ingyenes, s szinte minden weboldalon ott van. Google account kell hozzá. Ha nem lenne, szólj, s küldök. Nekem a problémám vele, hogy lassú, s emiatt hosszú, körülményes az adatok lekérdezése. Egyébként jó. No meg SEO szempontból is hasznos lehet látogatottsági adatainkat megosztani a google-val. Beüzemeléshez vagy az oldal kódjába illesztünk pár sort, vagy használjuk a google-analyticator plugint.
  • mybloglog – aranyos, s ötletes szolgáltatás. Nem(csak) statisztika, hanem arról ad felvilágosítást, hogy hova mentek tovább a látogatóink az oldalunkról. Nekem nem jött be. Beüzemeléséhez szintén az oldal kódjába kell illesztenünk pár sort.
  • measuremaps – állítólag jó. Nem volt alkalmam kipróbálni. A hamarosan újra felirat már elég régóta virít az oldalon. Angelday használja. Esetleg tőle lehet infót szerezni, ha érdekel.
  • Slimstat – A legjobb, ha tényleg csak a statisztika érdekel. Saját gépen fut, s nagyon részletes statisztikát készít. mindezt igényes formában. Van WordPress plugin. Egyetlen gond lehet a pluginnel, hogy nem a legújabb verziót használja. Ha ez nem zavar, akkor hajrá! Csak ajánlani tudom.
  • ipstat, freeaudit, astat, stb. – Ezeket nem ismerem annyira, de ettől függetlenül lehetnek nagyon jó szolgáltatások.

Posted

in

by

Tags: