statisztikák

by

in

A statgép szolgáltatás szünet apropóján felbuzdulva elkezdtem körülnézni, milyen statisztikákkal örvendeztetik meg a nagyérdeműt.

Itt egy nem teljes, ámde általam valamennyire kipróbált statisztika gyüjtemény:

 • statgép – szeretjük, ismerjük, használjuk. Meghívós, regisztrálós rendszer. Központi szerver gyüjti az adatokat. Mindamellett, hogy statisztika, kis hazánkban valamilyen szinten toplistaként is funkcionál. Beüzemeléshez az oldal kódjába kell illeszteni pár sort.
 • googleanalytics – hasonlóan a statgéphez, ingyenes, s szinte minden weboldalon ott van. Google account kell hozzá. Ha nem lenne, szólj, s küldök. Nekem a problémám vele, hogy lassú, s emiatt hosszú, körülményes az adatok lekérdezése. Egyébként jó. No meg SEO szempontból is hasznos lehet látogatottsági adatainkat megosztani a google-val. Beüzemeléshez vagy az oldal kódjába illesztünk pár sort, vagy használjuk a google-analyticator plugint.
 • mybloglog – aranyos, s ötletes szolgáltatás. Nem(csak) statisztika, hanem arról ad felvilágosítást, hogy hova mentek tovább a látogatóink az oldalunkról. Nekem nem jött be. Beüzemeléséhez szintén az oldal kódjába kell illesztenünk pár sort.
 • measuremaps – állítólag jó. Nem volt alkalmam kipróbálni. A hamarosan újra felirat már elég régóta virít az oldalon. Angelday használja. Esetleg tőle lehet infót szerezni, ha érdekel.
 • Slimstat – A legjobb, ha tényleg csak a statisztika érdekel. Saját gépen fut, s nagyon részletes statisztikát készít. mindezt igényes formában. Van WordPress plugin. Egyetlen gond lehet a pluginnel, hogy nem a legújabb verziót használja. Ha ez nem zavar, akkor hajrá! Csak ajánlani tudom.
 • ipstat, freeaudit, astat, stb. – Ezeket nem ismerem annyira, de ettől függetlenül lehetnek nagyon jó szolgáltatások.

Comments

3 responses to “statisztikák”

 1. Mi lett a matek pluginnel? Most nem kell számolnom.

  Azért ne maradjon ki a szerver log filejaiból előállított statisztika! Nem kell hozzá kódot tenni az oldalba. Nekünk awstats van és nagyon elégedett vagyok vele.

 2. nekem is van, de azt az atlag user nem tudja beallitani, feltelepiteni maganak. Azert koszonom a kiegeszitest. 🙂

 3. A matek dolgot kikapcsoltam, akismetet be. Keresem még az ideális megoldást spam szűrésre.