asus wl-500g tapasztalatok

Tetszik. Egyelőre még a gyári firmware van fenn. A nyomtató megosztást buktam, mert a HP LaserJet 1020-as nyomtatója valóban az egyik legolcsóbb lézernyomtató, meg szép is jó is, de csak windowsos driver van hozzá. Lehet játszani a linuxon való beüzemeléssel, sőt osx alatt is működésre lehet bírni (azt hiszem) a 1010-es nyomtató driverével. A router azonban nem tudja bootoláskor feltölteni a drivert, emiatt ezt az előnyét egyelőre nem tudom kiaknázni.

A vinyó rákapcsolást annál inkább szeretem, s használom. Nem túl szép, ámde annál informatívabb webes felületen szépen be lehet konfigurálni az ftp szervert, van windowsos megosztás is. NTFS-t ha jól tudom a gyári firmware nem kezel. Ezt az Oleg féléről se tudom, de nem tartom valószínűnek. Viszont kezeli a linuxos ext fájlrendszereket. Így ha esetleg nagyobb (több gigás) fájlokat szeretnénk tárolni a külső vinyón, akkor érdemes azt használni.

A beépített letöltéskezelő és torrent klienshez feltelepítettem a windowsos klienst. Ilyenkor örülök, hogy feltelepítettem. Azóta működik a dualboot is, de ez egy másik történet. Az is szépen működik.

Egyetlen bibi a vezetéknélküli rész. Valahogy a jelerősség, sebesség nem az igazi. Persze lehet, hogy a custom firmware ezen (is) segítene?!

Persze a vicc a dologban, hogy a wifi lenne a lényeg…


Posted

in

by

Tags: