asus wl-500g tapasztalatok

by

in

Tetszik. Egyelőre még a gyári firmware van fenn. A nyomtató megosztást buktam, mert a HP LaserJet 1020-as nyomtatója valóban az egyik legolcsóbb lézernyomtató, meg szép is jó is, de csak windowsos driver van hozzá. Lehet játszani a linuxon való beüzemeléssel, sőt osx alatt is működésre lehet bírni (azt hiszem) a 1010-es nyomtató driverével. A router azonban nem tudja bootoláskor feltölteni a drivert, emiatt ezt az előnyét egyelőre nem tudom kiaknázni.

A vinyó rákapcsolást annál inkább szeretem, s használom. Nem túl szép, ámde annál informatívabb webes felületen szépen be lehet konfigurálni az ftp szervert, van windowsos megosztás is. NTFS-t ha jól tudom a gyári firmware nem kezel. Ezt az Oleg féléről se tudom, de nem tartom valószínűnek. Viszont kezeli a linuxos ext fájlrendszereket. Így ha esetleg nagyobb (több gigás) fájlokat szeretnénk tárolni a külső vinyón, akkor érdemes azt használni.

A beépített letöltéskezelő és torrent klienshez feltelepítettem a windowsos klienst. Ilyenkor örülök, hogy feltelepítettem. Azóta működik a dualboot is, de ez egy másik történet. Az is szépen működik.

Egyetlen bibi a vezetéknélküli rész. Valahogy a jelerősség, sebesség nem az igazi. Persze lehet, hogy a custom firmware ezen (is) segítene?!

Persze a vicc a dologban, hogy a wifi lenne a lényeg…


Comments

5 responses to “asus wl-500g tapasztalatok”

 1. A wifivel én is nagyon sokat szívtam. Úgy néz ki, hogy most megvan a megoldás. Gyenge a gépem tápegysége: 230W.

  Korábban arra gyanakodtam, hogy túl messze vagyok a routertől, de mégsem ez a baj, mert amikor leszakadok róla, rögtön jó jelerősséggel látom a routert. Nem lehet, hogy hasonló a problémád?

 2. AAA… te 🙂 A legszarabb nyomtatot valasztottad komolyan. 4 heti szopasom van abban a howtoban amit vegul te is linkeltel. Azert megmosolyogtam, hogy atelted amit en is. 🙂 Bar nekem hal isten csak cegnel kellett szopni vele.

  A routerhez sok szerencset, en hallgatom a tapasztalatokat, de meg kell hogy mondjam en ASUS-t nem vettem volna… Bar azokbol amegkozelitesekbol amire neked kell alairom talan a legjobb valasztas volt. Hamarosan ha minden jolmegy, es franya vizsgak kozott lesz idom, en a Linksys linuxos vonalnak fogok nekiugrani. 🙂 Remeelem majd azok a posjaim legalabb annyira lesznek neked erdekesek mint a tieid nekem.

 3. [quote comment=”22677″]Nem lehet, hogy hasonló a problémád?[/quote]

  Nem, mert laptoprol van szo, s máshol tökéletesen megy. 🙁

  [quote comment=”22678″]AAA… te 🙂 A legszarabb nyomtatot valasztottad komolyan. 4 heti szopasom van abban a howtoban amit vegul te is linkeltel. Azert megmosolyogtam, hogy atelted amit en is. 🙂 Bar nekem hal isten csak cegnel kellett szopni vele.[/quote]

  Naja, de ki gondolta volna! Frankó lézer nyomtató, olcsó, jó minőség, stb. Az apróbetü meg a csomag kibontása után derül(t) ki.

  [quote]A routerhez sok szerencset, en hallgatom a tapasztalatokat, de meg kell hogy mondjam en ASUS-t nem vettem volna… Bar azokbol amegkozelitesekbol amire neked kell alairom talan a legjobb valasztas volt. Hamarosan ha minden jolmegy, es franya vizsgak kozott lesz idom, en a Linksys linuxos vonalnak fogok nekiugrani. 🙂 Remeelem majd azok a posjaim legalabb annyira lesznek neked erdekesek mint a tieid nekem.[/quote]

  Elvileg a Linksys “belseje” is ugyanaz, mint ennek.

 4. Elkeszult ez is 😀

 5. [quote comment=”23780″]Elkeszult ez is :D[/quote]

  Mindjárt meg is nézem. 🙂