átverések(?)

by

in

Két érdekes dologgal találtam szemben magamat az elmúlt pár napban. Mindkettő túl jól hangzik, s nem találtam se kis csillagot, se apróbetűt. Alapvetően mindenkiről igyekszem jót feltételezni (ha emberről van szó), de egy áruház ritkán tesz olyat, ami számára nem volna valamilyen módon kedvező.

Bedobtak a postaládánkba egy Media Markt katalógust. Nézegetem, s mindenütt ott ordít a 0% THM felirat. Pl. egy Lenovo pc ára 109990Ft. Ugyanezt a gépet megkaphatom 6 havi részletre 18331Ft-ért havonta. Ha valaki felszorozza a havi törlesztőrészletet 6-tal, még kevesebbet is kap, mint a “normál ár”. Ezekután ki fogja ott helyben kifizetni a termékeket?

Másik hasonló dolog a t-com/t-online (tudom, mindig csak róluk írok) ingyenes próbahónapja. Elvileg akkor működik, hogy megrendelem a megadurva csomagjukat, s 29 nap után azt mondom, hogy köszönöm nem kérem, vigyék innen?! Ebben persze látok valami fantáziát. Ha már ott a net, akkor nem fogja az ember lemondani, stb.


Comments

7 responses to “átverések(?)”

 1. morcosmacko Avatar
  morcosmacko

  Ilyen “0%THM” dologgal már találkoztam… Electro World, hűtőszekrény. A havi részletek alapján valóban 0% lenne, de van az elején valami egyszeri sarc rajta, talán “hitelbírálati díj” címszó alatt (remélem jól emlékszem), ami a hűtő árának kb 15%-a volt.
  Végül nem is ott vettünk… 🙂

 2. T-Online próbahónapról azt _hallottam_, hogy utána nem tudsz más szolgáltatótól akciós előfizetést kötni, mert annak feltétele, hogy előző 3 hónapban ott ne legyen ADSL! Szerintem erre kérdezz rá, mielőtt megrendeled!

 3. smici74 Avatar
  smici74

  A 0 % THM nálam működött, TV-t így vettem, az ár tizedrészét fizettem ki tíz hónapon keresztül. Most (09.22) egy videokamerát vettem a Euronicsben hasonló módon, itt az első törlesztőrészlet nov.7-én esedékes! A kamerát lassan másfél hónapja használom, fizetni majd később fogok. A lényeg az, hogy többször kérdezz rá, mennyit kell tényleg fizetned. A Cetelem-nek szokott ilyen hitele lenni, amiből csak egy bizonyos keretösszegig áll rendelkezésre, tehát hó elején nagyobb esélyed van, hogy van még belőle.

 4. HiA: OK, akkor a t-online dolgot értem.

  A 0% THM-ben még mindig nem látom mi a bolt. Persze örülök, hogyha kiderül valamiről, hogy tényleg korrekt dolog. 🙂

 5. t-online:
  megrendeled, bekotik. netezel 1 honapot, lemondanád. bocs nem lehet lmondani, mert nema bekotestol hanem a megrendelestol szamit. es az a par nap pont eleg nekik. es ha nem mondod le, automatikusan hűseget fogadsz:)

 6. 0% thm-ban az az üzlet, hogy nagyobb a forgási sebessége az árukészletnek.
  Tehát inkább motiválja a vevőket hogy ott vásárolják az árut meg. Az árrés viszont fedezi azt az összeget amit az eladó áruház fizet a bank felé. Ilyenkor nem a vevő fizet hanem az eladó..

  Tehát előnye:
  vevőnek: részletfizetési lehetőség
  eladónak: gyorsabban pörög az áru
  bank: a bankkamatot megkapja az eladótól

 7. mivel édesanyám a tcomnál dolgozik, így tudom, hogy ez a próbahónapos dolog működik, simán vissza lehet mondani, de azt nemtudom, hogy a megrendeléstől számított vagy a bekötéstől számított 1 hónapon belül. Viszont az ADSL-t (ha van vonalad) 2-3 napon belül kihozzák, és a “szereld magad” csomaggal gyorsan be is kötheted magadnak. Habár volt már rá példa, hogy 1-2 hét kellett mire aktiválták a jelet, de ált pár nap.