szombati program

by

in

Végre hosszúhétvége, így ma a reggeli átalvása után az ebéd átalvása következett. Miután 2 óra körül kikászálódtam az ágyból, teltömtem a gyomrom feleségem fenséges főztjével. Ezután leültem, s mintegy 6 óra alatt felhúztam egy ubuntu szervert Q alá. Eközben próbálkoztam a blogom 4.0-ás MySQL dumpját 5.0-ás MySQL alá átkonvertálni. Egyelőre kevéske sikerrel. Amint ezen irányú próbálkozásaim rendre csődöt mondtak új kihívások felé néztem.

Befejeztem egy meglévő oldal fordítását, 80%-osan állok a gregarius feedolvasó magyarításával, s közben egy újabb projekt alapjait is elkezdtem kidolgozni. Ja, és elkezdtem Tornado útmutatásait követve gatyába rázni az iTunes Librarymat.

Közben meg jár az agyam, hogy melyik internet szolgáltató felé billenjen végleg a mérleg nyelve. 🙂 A “tvnet rajongók” tábora elég biztatókat mondott. Többiek?


Comments

4 responses to “szombati program”

 1. 🙂 a második bekezdés bíztatóan hangzik.

  a többit szo-szo szo-szo szo-szo…

  ban.

 2. Mi az ami nem akar menni a dumpolasokkal? Anno nekem meg 1.5 nel volt egy upgrade, akkor egesz nyugottan lefutott a mysql reconfigureja es ment midnen ahogy kell, nekem nem kellett sokat dumpolni.

  Ez a gregarius jol hangzik csak nem tudom miert lehet jo egy webes rss feed 😀 Miert nem tolt le barki vmi feed checkert? Annyi verzio van mar a kis egyszerutol az egesz soketun at… Mindenkepp viszont elismeresem a forditasi munkakhoz…

 3. MiszterX: Van egy 4.0-ás Mysql dumpom. Ez elvlieg utf-8. Merthogy az van beállítva az optionsben. Azonban mégsem az, mert az 5.0-ás Mysql nem eszi meg. Valahogy félig 8859-2 és félig utf. Nem teljesen értem. Még keresem a megoldást rá.

  A dologra megoldást jelentene valószínűleg, ha egy gépre feltennék 4.0-ás MySQL-t, dump fel, MySQL frissít, s kész. Azonban a dolognak így is működnie illene. Mondjuk negyed óra játszogatás volt, amiután feladtam a dolgot. Modemmel meg nem volt kedvem nagy guglizásba belevágni.

 4. Gregariusról itt olvashatsz: http://kobak.org/2006/07/18/feed-olvaso/

  Már akkor is megosztott sokakat. 😀 Szerintem jópofa cucc. Egyelőre abszolút nem az elsődleges feedolvasóm, ráadásul most jól el is van hanyagolva.