blogsearch.google.com ping service

by

in

A keresőóriás újabb irányba terjeszkedik. A blogsearch szolgáltatás eddig is létezett, azonban ma egy újabb szolgáltatással bővítette ezt a google. Ez pedig a ping service. Mire jó ez?

Ha új bejegyzést írtunk, változtattunk valamit az oldalon, akkor nincs szükség megvárni a keresőrobotot, hogy észrevegyen bennünket, hanem a ping segitségével egyből tudathatjuk a világgal, hogy frissültünk.

Eddig is létezett rengeteg ping szolgáltató (pl. pingoat), akik a fontosabb (pl. technorati) oldalakat értesitették a blog adatainak frissüléséről, azonban a googlenál eddig erre nem volt lehetőség.

Kérdés, hogy az ily módon “pingelt adatfrissülés” a központi keresőbe (is) belekerül-e, vagy ezeket külön kezeli a blogsearch. Az automatizálás (azt írják, hogy néhány ping szolgáltatás már pingeli őket), így a wordpress plugin gyártás is kérdés még, bár az API leírás alapján nem lehet veszélyes. A faq nem egyértelmű, hogy aki sitemapst használ (én pl.), annak van-e értelme hasznáni a pinget.

Azt hiszem néha majd jól rányomok, azt’ jó! 🙂

forrás: google blog


Comments

2 responses to “blogsearch.google.com ping service”

  1. Én is néztem és az említett FAQ szerintem sem egyértelmű, de Sitemaphez Te is a arnebrachhold féle plugint használod és annak az oldalán azt írják, hogy “Tells Google automatically about changes via Google-Ping” Szvsz ez elég.

  2. Most pofoztam át a blogring pinger plugint arra, hogy pingelje a google-t is. Így nálam megy mindkettő. Azt’ majd meglátjuk, hogy megharagszanak-e! 🙂