bombariadó

by

in

Éppen tartom az órám, amikor a szabványos kicsengetés előtt megszólal a csengő. Hmm. Ez most miért? Aztán diákok a bombariadó, tűz van! szavakat kántálva elindulnak kifele a teremből. Aha.

Zseniális. Pénteken bombariadó. Miért? Kinek jó ez? Tudom, tudom, gondolkozzak a diák fejével, de bárhogyan is próbálom, akkor se értem miért jó ez.


Comments

6 responses to “bombariadó”

 1. Soha nem értettem a bombariadózást. Miért kell kivonulni súlyos százezrekért egy bombsquadnak, amikor nyilvánvaló, hogy valamelyik diák szívózik? Szerintem soha nem fordult még elő, hogy egy iskolában bombát találtak volna, nemhogy Magyarországon, de még Izraelben se.
  Középiskolában két gimibe jártam, az egyik egy nevenincs 300. vidéki suli volt, ott minden egyes alkalommal hívták a zsarukat. A másik a kecskeméti piár, ott meg szimplán elküldték az anyjába a ráérő egyedet és letették a telefont. Pedig hihetőbb célpontnak számított…

 2. Egyet ertek.

 3. birop Avatar
  birop

  Akkor most képzeld el, hogy van a suliban valami. Nem komoly bomba, csak valami petárda jellegű, vagy amitől meggyullad a függöny vagy a kémia szertár. Ilyet már egy mókásabb kedvű diák is össze tud hozni. És ezek után kiderül, hogy az igazgató nem csinált semmit, holott tudott róla… Szerintem azt kell elérni, hogy diák ne telefonáljon be. Ami ugye szinte lehetetlen. Egy időben a gimimben elszaporodtak a bombariadók. Elkezdtük az elmaradt órákat szombatonként bepótolni, és volt már olyan is amikor a tűzszerészek úgy mentek végig a sulin, hogy közben mindenki bent maradt a teremben. Nem volt több bombariadó.

 4. M@trixfan Avatar
  M@trixfan

  Általánosban is volt néha. Bezzeg a DEG-ben egyszer sem volt ha jól emlékszem. Kellett már 😀

 5. Orulj Neki, hogy nem volt a DEG-ben bombariado. Remelem nem is lesz soha.

  Peti: A cel tenyleg az, hogy ne (is) legyen betelefonalas. Remelem valahogy sikerul ezt elerni…

 6. M@trixfan Avatar
  M@trixfan

  Örülök is neki, csak azért megfordult a fejemben, hogy azért nem volt mert elhallgatták. Ne adja Isten, hogy ilyen tényleg előforduljon egyszer is éles helyzetben… A legfontosabb valóan a betelefonálások ritkítása, de ha már megtörtét akkor csak ellenőrizzék le a szakemberek.