brand építés mesteri fokon

by

in

Ma minden a marketingről szól. Mindenki próbálja eladni a termékét, tolják az arcunkba a reklámokat mindenhol. Óriásplakátok, Rádió, YouTube videók előtt, alatt, után, Instagramon, stb.

Ami érdekes, hogy próbáljuk gyermekeinket ezektől a hatásoktól védeni. Ennek ellenére azért eléri, utoléri őket valamilyen formában a reklám. Autóban rádiót hallgatva, szinte mindegyik reklám szövegét, dallamát egy-két meghallgatás után kívülről fújják.

Viszont azt már azért több-kevesebb sikerrel sikerült már elérni, hogy ezeket a reklámokat reklámként kezeljék. Értik, hogy túlzás van benne, ennek ellenére tudjuk, hogy azért a tudatalattijukban ott dolgoznak ezek.

Televízió előfizetésünk nincsen. Annak ellenére sem, hogy a UPC többször megpróbálta már bebizonyítani, hogy sokkal jobban járnánk egy kombó csomaggal. 10+ éve ellenállok a kísértésnek és tartom magam.

Családilag filmeket nézünk Netflix/HBO Go megoldásban vagy érdekes videókat a YouTube-on. Ezeket főleg a fiúkkal, de Bori is néha becsatlakozik.

Showboard, Kitesurf, újabban Fabio csatornája (https://www.youtube.com/user/fabwibmer) lett a fiúk nagy kedvence.

Ezek az extrém sport videók elég erősen szponzorálva vannak a GoPro által. Ilyen kamerával készülnek, itt-ott felbukkan matrica, zászló, de nincs túltolva a dolog.

És akkor Misi (7) tegnap listát írt. Miket szeretne majd karácsony, születésnap, egyéb alkalmakra.

Az első tétel a GoPro. Miután megkérdeztem mire kell neki, mondta, hogy olyan videókat csináljon, mint Fabio.

És ehhez nem kamerát szeretne, hanem GoProt. A GoPro eggyé vált az akciókamerával. Ebben hatalmas munkája van a GoPro marketing csapatnak. Felépítették a brandet, ők az extrém sport etalonja, s ez még egy 7 éves számára is egyértelmű. 🙂 És mi mást szeretne bármelyik marketinges, mint olyan egyértelmű üzeneteket kommunikálni, amit egy 7 éves is megért.

Kevés márkának sikerült megugrani ezt a szintet, hogy a termékkategória megnevezése eggyé vált a brand nevével. Talán egyedül a ToiToi jut eszembe, ami a mobilvécével forrt össze. Az iPad próbálja a tablet kategóriát elfoglalni, de ott talán túl erős is a konkurencia, vagy a tablet szó önmagában is elég rövid, szemben a mobilvécé vagy az akciókamera szavakkal. 🙂