bye Androidportál

by

in

Elengedtük. Ez kicsit olyan, mint amikor elballag 4-5 év után egy osztály. Nevelgette az ember őket, foglalkozott velük és reméli, hogy a legjobbat nekik.

10 év. Valamikor tíz éve indult útjára az oldal. Akkor még úttörők voltunk. Éppen csak megjelentek az első Android alapú telefonok.

Szétlőttünk egy törhetetlen telefont, első között teszteltük és mutattuk be a Google Maps navigációját, rengeteg telefont/kütyüt teszteltünk, elsők között kaparintottuk meg, podcastet indítottunk, stb.

Hosszú lenne minden érdekes cikket, eseményt kiemelni, felsorolni. Így csak hirtelenjében szemezgettem, egy-két érdekes momentumot kiragadva. Többször az index, origo, sőt még más tech sajtó is forrásként hivatkozott a portálra. Nagy idők voltak. Főleg egy hobbi projekttől. Számtalan lelkes ember írt a portálra, s attól vált az egész projekt azzá, ami volt, hogy egy közösséget sikerült formálni.

Az Android Portál soha nem volt jövedelemforrás. Direkt módon. Ennek ellenére sok barátot, ismerőst köszönhetek az oldalnak. Vannak olyan kapcsolatok, amiből mára azóta is működő munkakapcsolat lett, van amiből barátság, s ezeknek az értéke felbecsülhetetlen, hogy a klasszikus reklámot idézzem.

Aztán ahogy nekünk, alapítóknak fogyott az időnk, úgy a lelkes szerzők is fogyatkoztak. Az utóbbi időben ide a saját blogra is kevesebb figyelem és idő jutott. Így értelemszerűen az Android Portálra is. Fenntartani egy oldalt, hogy majd egyszer lesz majd rá több idő, nem jó döntés. Így valamikor 2019 első felében megszületett az elhatározás, hogy “zárjuk be”. És ha valaki jelentkezik, aki folytatná, akkor annak örülünk. Egyébként megmarad egy Internetes archicumnak, szép emlékek gyűjteményének. A lényeg, hogy mondjuk ki, vége. Legalább magunkat, maradék hűséges olvasótáborunkat ne áltassuk.

Kimondtuk. Leírtuk. Vége.

És akkor tényleg jelentkeztek érdeklődők. Többen is jelezték, hogy ne zárjuk be. Végül valamikor októberben, miután a portál betöltötte a 10. életévét, gazdát cserélt az oldal. Az új tulajdonos nagyon reméljük, hogy jó gondját viseli az oldalnak. Tesz érte, hogy újra pörögjenek rajta az érdekes hírek, tesztek, vélemények. Fontos szempont volt, hogy olyan ember/csapat vegye át, aki folytatni szeretné amit mi elkezdtünk.

Innen is drukkolok neki. És köszönöm mindenkinek, aki hozzátett, hogy az Android Portál azzá lett, ami. Egy csipetnyi online történelem.

U.I.: A mai napig nem tudom, hogy egyben vagy külön szeretjük írni a portál nevét. 🙂