bye bye dashboard (updated)

by

in

Az OSX Tiger operációs rendszer része a dashboard. Jópofa dolog, van rajta nekem is pár hasznos widget (Kedvencem a chello forgalom mérő).

Ennek ellenére igazábó tök felesleges, hogy minden rendszerindításkor betöltsön, s állandóan ott figyeljen az aktív programok között. Ahogy az rss-eimet olvastam találtam rá Paul Stamatiou mai postjára. Ő ír a bye bye dashboard programról. Ez a kis program (44k) hivatott ellátni a feladatot, hogy kikapcsolja a dashboard indítását. Ráadásul universal binary. Még nem próbáltam, de szerintem teszek vele egy próbát.

update:
dashboard

Kipróbáltam. Letöltés után a fenti kép fogad. Itt értelemszerűen a disable -t választottam. Kellett egy reboot, hogy a dolog valóban működjön. Újraindítás után a kis háromszög továbbra is ott van a dashboard alatt, de semmi több.
ps aux | less terminálban, ott sincs dashboardra utaló app.

Működik. Hatalmas gyorsulást nem észleltem, de egyelőre így marad. 🙂


Comments

3 responses to “bye bye dashboard (updated)”

 1. Kelt Avatar
  Kelt

  Várom a beszámolót. Nekem összesen egy ftp upload widgetem van, de azt kézzel tudom pótolni terminállal.

 2. Kiprobaltam, mint az update reszen olvashatod. Nem annyira nagy hir, ezert nem csinaltam neki kulon postot. Majd meglatjuk kesobb, hogy tenyleg mennyivel gyorsabb/lassabb a rendszer. 🙂

 3. Kelt Avatar
  Kelt

  No, majd ha lesz affinitásom játszani ilyesmivel, akkor lekapcsolom én is. Jut eszembe van olyan is, hogy Laserlight. Egész keresőszavakat küld át a spotlightnak, hogy ne find-as-you-type módon működjön. Szintén nem tudom, hogy hasznos-e egyáltalán. 🙂