camino nightly

camino nightlyNem is olyan régen újra rákaptam a camino használatára. Akik nem ismernék, ez egy gecko (firefox, mozilla, stb.) alapú böngésző osx-re. Létezik a firefoxnak is osx verziója, de az picit nehézkesebb, lassabb, stb. Ennek ellenére azért néha használom.

A caminonak nagy hátránya az ff-el szemben sokáig a bővíthetetlensége volt. Aztán John Hicks megnyitotta a pimpmycamino oldalt, s azóta lehet vadászni hozzá mindenféle extrákat. A kínálat messze nem veszi fel a versenyt a tűzróka kiterjesztéseivel, de azért van majd’ mindenre valami kis hasznos extra.

Amiért most ez eszembe jutott, az az, hogy mostanában a fejlesztői éjszakai kiadásokat kezdtem el használni. Itt persze néha belebotlik az ember bugos verziókba, de cserébe azonnal látja az újdonságokat. Ilyen pl. a Kelt által már megénekelt rss felismerés, s most jött ki a tab gördítő sáv. Ennek a lényege, hogy nem lesznek olvasatlanul picik a tab fejlécek, hanem csak bizonyos mennyiségűt látunk egyszerre a képernyőn. A tab sor azonban “gördíthető”, tologatható mindkét irányba, így kényelmesen lehet kezelni azokat.

A camino session még hab a tortán, ami megjegyezteti a böngészővel, hogy milyen tabok voltak nyitva. (Tudom Ricsi, az opera9 is tudja. 🙂 De az, ha jól tudom nem frissíti az tabok tartalmát)


Posted

in

by

Tags: