camino nightly

by

in

camino nightlyNem is olyan régen újra rákaptam a camino használatára. Akik nem ismernék, ez egy gecko (firefox, mozilla, stb.) alapú böngésző osx-re. Létezik a firefoxnak is osx verziója, de az picit nehézkesebb, lassabb, stb. Ennek ellenére azért néha használom.

A caminonak nagy hátránya az ff-el szemben sokáig a bővíthetetlensége volt. Aztán John Hicks megnyitotta a pimpmycamino oldalt, s azóta lehet vadászni hozzá mindenféle extrákat. A kínálat messze nem veszi fel a versenyt a tűzróka kiterjesztéseivel, de azért van majd’ mindenre valami kis hasznos extra.

Amiért most ez eszembe jutott, az az, hogy mostanában a fejlesztői éjszakai kiadásokat kezdtem el használni. Itt persze néha belebotlik az ember bugos verziókba, de cserébe azonnal látja az újdonságokat. Ilyen pl. a Kelt által már megénekelt rss felismerés, s most jött ki a tab gördítő sáv. Ennek a lényege, hogy nem lesznek olvasatlanul picik a tab fejlécek, hanem csak bizonyos mennyiségűt látunk egyszerre a képernyőn. A tab sor azonban “gördíthető”, tologatható mindkét irányba, így kényelmesen lehet kezelni azokat.

A camino session még hab a tortán, ami megjegyezteti a böngészővel, hogy milyen tabok voltak nyitva. (Tudom Ricsi, az opera9 is tudja. 🙂 De az, ha jól tudom nem frissíti az tabok tartalmát)


Comments

7 responses to “camino nightly”

 1. belehet állítani, hogy frissítse 🙂

 2. Sejtettem. 😉

 3. Tegmnap felpakoltam othon a pc-mre a 10.4.5-ot, es se Safari, se Opera 9 Beta, se Camino alatt nem jo a blogom 🙁
  Ma leszedem ezt a verziot, hatha…

 4. Session mentésre eddig is volt lehetőség CamiScripttel, de csak egyet tudott elmenteni, ami max az újraindítások túlélésére jó.

 5. Utánanéztem kicsit az új funkciónak. A legfrissebb nightly-ból kiszedték valamiért, de az általad is használt október ötödikei letölthető a mozilla ftpjéről.

  A gördítősáv része még bőven átgondolásra szorul, jelen formájában túl sokat kell egerészni, ha visszább akarsz lépni egy tabbal. De az ötlet jó.

 6. hohó, akkor nem frissítek most egy darabig. 🙂

 7. jovok kommentelni operarol, erre latom utoiratban megelozol :):):)