canon selphy cp-510

impresora-canon-cp-510.jpgCsütörtökön délelőtt ellátogattam egyik kedvenc fotós boltom, az optiform honlapjára. Az oldal az akciók felsorolásával kezdődik. Ott láttam meg, hogy a címbeli fotónyomtató 9900Ft. Hmmm. Többször szemeztem már ilyen kis apró fotónyomtatókkal, de mindig sokalltam az árukat. Most viszont gondoltam egy merészet, s elmentem megnézni.

És természetesen a megnézésből nyomtató lett. Tegnap este végül ki is próbáltam. Természetesen az első papírt fordítva tettem be, de előtte még megküzdöttem azzal a problémával, hogy a NEF (raw) képeket nem lehet PictBridge nyomtatni, így gyorsan átálltam jpegre, s lefényképeztem Borit alvás közben. Aztán kinyomtattam (mint írtam először rossz oldalra). A kép minősége tényleg nagyon jó. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon megközelíti a laborban előhívottat.

És akkor a kérdés, hogy minek nekem egy ilyen, amikor kb fele ennyiért lehet előhivatni laborban a képeimet. Két oka van annak, hogy megvettem (az árán kívül). Az egyik, hogy a laborban sokszor rásegítenek a képekre. A túl sötét képet kivilágosítják, szineket néhol optimalizálják. A másik, hogy most karácsony előtt adódott a probléma, hogy egyik kedves családtagnak nem volt ajándék. Az ötlet, hogy egy képkeretbe tegyünk bele egy szép képet Boriról jó is lett volna, de az összes már előhívott képnek volt gazdája. A legtöbb fotókidolgozó pedig nem vett fel már rendelést karácsony előtti teljesítéssel. Végül maradt az automata. Az pedig minőségében, s árában is majdnem ugyanez.


Posted

in

by

Tags: