del.icio.us könyvjelző blog

by

in

Ha már az akismet miatt regisztrálni kellett a wordpress.com oldalon, gondoltam használom valamire azt a blogot (is).

A del.icio.us oldalnak van egy olyan extra funkciója (igaz, hogy experimental címkével jelölik), hogy naponta elküldi a linkeket a blogunkra. Mindezt úgy teszi, mintha mi másolnánk azt be naponta.

Regisztráció és belépés után a settings experimental részénél a daily blog posting linkjét kell kiválasztani.

Itt töltsd ki értelemszerűen a helyeket. WordPress blog esetén az out_blog_id üres marad. Az out_cat_id kiválasztásánál nézd meg, hogy melyik kategóriába szeretnéd, hogy megjelenjenek a linkek.

beallitasok.png

Ha minden megvan, akkor mentés, s mehet. Az én linkjeim a kobak.wordpress.com oldalra “küldődnek” naponta. A teszt kedvéért 18 órát írtam először (GMT szerinti időt kell megadni), de azóta átírtam 23-ra, hogy éjfélkor küldje el őket. Működik.

Azt még nem tudom, hogy mi van akkor, ha nem küldök linket a del.icio.us-nek. Akkor küld-e üres bejegyzést, vagy sem. Mindenesetre egy hasznos kis funkció, ha szeretnéd látni napi bontásban az elmentett linkjeidet. Azért nem ide küldöm, mert bár jó volna seo (kereső optimalizálás) szempontjából, nem akarok senkit ezekkel fárasztani. Akik feedet olvasnak, azok meg úgyis megkapják. 🙂


Comments

6 responses to “del.icio.us könyvjelző blog”

 1. Nagyon megharagszol, ha belekötök abba, hogy a címke az hosszú “í”? 🙂

 2. Nem. Megköszönöm a korrekciót. 🙂

 3. javítva.

 4. egyreszrol a wordpress.com-os blogod skinje is tetszetos, masreszrol hogy oldod meg, hogy ezen blog rss-eben benne legyen azon blog cucca?

 5. [quote comment=”17389″]egyreszrol a wordpress.com-os blogod skinje is tetszetos, masreszrol hogy oldod meg, hogy ezen blog rss-eben benne legyen azon blog cucca?[/quote]

  nem annak a blognak a cucca van ebben benne. A del.icio.us van ebben benne. Feedburner funkció. Oda meg posztolja a del.icio.us a napi linkjeimet.

  Így visszakereshető, s látható egyben, hogy mikor, mit mentettem el. 🙂

  Az is hemingway. Ezért is szemeztem én már régóta vele. Ott már június óta használom. 🙂

 6. huje vagyok, hisz nekem is igy mukodik. a kerdes inkabb arra kellett volna iranyuljon, hogy mikent oldod meg azt, hogy napi felbontasban kuldje, ne pedig linkenkent. de gondolom, ez meg csak beallitas kerdese feedburner-ben vagy del.icio.us-ban.