del.icio.us könyvjelző blog

Ha már az akismet miatt regisztrálni kellett a wordpress.com oldalon, gondoltam használom valamire azt a blogot (is).

A del.icio.us oldalnak van egy olyan extra funkciója (igaz, hogy experimental címkével jelölik), hogy naponta elküldi a linkeket a blogunkra. Mindezt úgy teszi, mintha mi másolnánk azt be naponta.

Regisztráció és belépés után a settings experimental részénél a daily blog posting linkjét kell kiválasztani.

Itt töltsd ki értelemszerűen a helyeket. WordPress blog esetén az out_blog_id üres marad. Az out_cat_id kiválasztásánál nézd meg, hogy melyik kategóriába szeretnéd, hogy megjelenjenek a linkek.

beallitasok.png

Ha minden megvan, akkor mentés, s mehet. Az én linkjeim a kobak.wordpress.com oldalra “küldődnek” naponta. A teszt kedvéért 18 órát írtam először (GMT szerinti időt kell megadni), de azóta átírtam 23-ra, hogy éjfélkor küldje el őket. Működik.

Azt még nem tudom, hogy mi van akkor, ha nem küldök linket a del.icio.us-nek. Akkor küld-e üres bejegyzést, vagy sem. Mindenesetre egy hasznos kis funkció, ha szeretnéd látni napi bontásban az elmentett linkjeidet. Azért nem ide küldöm, mert bár jó volna seo (kereső optimalizálás) szempontjából, nem akarok senkit ezekkel fárasztani. Akik feedet olvasnak, azok meg úgyis megkapják. 🙂


Posted

in

by