pixel image editor

by

in

Már régóta keresem az ideális képszerkesztő programot osx-re. Linuxon ott a gimp. Szeretem és kész. Nem kellenek nekem photoshop szintű dolgok. A gimp ugyebár létezik osx-re. Használom is, ha kell, de baromira zavar, hogy x11-el fut csak. Így egyáltalán nem illeszkedik az operációs rendszerhez. Nem jó.

Jön, jön, jön…a natív gtk osx-re. De mikor??? Az oldalon van sok infó, de release-ről semmi. Pedig szivesen kipróbálnék akár valami bugos verziót is már végre. Aztán mire kijönnek vele végre, már nem lesz rá szükségem.

A NeoOffice elég jól halad már az OpenOffice 2.0 portolásával. A beták már jól használhatók.

Maradt a képszerkesztő kérdés. Azonban ma reggeli feed olvasásom közben erre is találtam egy megoldást. Khaled mai írását olvasva ismertem meg pixel image editort. Multiplatform a szó minden értelmében. A legtöbb linux disztribucióra csomag is van. PPC-re, intelre, mindenre van release. A program picit photoshop like, de ez legyen a legnagyobb baj. A demo ingyenes. És most 30 dollárba (mostani rémes árfolyamon ez 6e Ft körül mozog) fáj a végleges progi.

OSX-en natív megy, nincs X11, ráadásul gyors is. Egyetlen hiba (mondjuk az ikonja se tetszik annyira :-)) a control – alma gombok cseréje, de az is változni fog majd. Keep an eye on it!


Comments

6 responses to “pixel image editor”

  1. Hmmm, nekem határozottan tetszik. Lehet fölajánlom, hogy lefordítom neki az egészet magyarra és akkor megkapom ingyen 🙂
    A Gimp nekem soha nem jött be igazán, a PS meg egy szötymedék, már hat hosszú éve szidom, mert képtelenek fejleszteni rajta bármit.

  2. Nekem is. Ha összejön a dolog, akkor szólj! Kiváncsian várom. 🙂

  3. Na jó… így látva a Pixel tudását, inkább visszavonom. …

  4. 😀 A seashore-t ismerem, használom. De meg se közelíti tudásában se a gimp-et, se a pixelt. Sajnos.

  5. Hát ja. Éljen a lomha, Carbonos Photoshop. 🙂