egy Kickstarter projekt margójára

by

in

Azt hiszem a geek olvasóknak nem kell bemutatni a Kickstarter oldalt. A többieknek röviden: Ez az az oldal, ahol amerikai székhelyű cégek kérhetnek támogatást induló projektjeikhez. Van itthon is ilyen oldal, az indulj.be és a kezdheted.hu. Illetve rengeteg külföldi, s amerikai klón is kétezik, de a Kickstarter a legismertebb, legfelkapottabb mind között.

Ezért amióta része vagyok a GeoGebra csapatnak, azóta agyalok mi lenne az a projekt, amit meg lehetne futtatani a Kickstarteren. A GeoGebra Ausztriából indult, de amikor Markus Floridában élt, akkor alapított egy amerikai céget a GeoGebrának. Így teljes mértékben jogosultak vagyunk a Kickstarter használatára.

Az első akadály elhárult. Végre láthatom a Kickstartert belülről. A videót, ami az oldalon látható még azelőtt megcsináltuk, mielőtt Koreában jártam (erről is tervezek még írni egy hosszabb beszámolót). Volt rá fél óránk. Akkor még azt hittem, hogy még aznap indíthatom is a projektet. Nem így történt. A Kickstarter az Amazon Payment Systemet használja kifizetésekhez, így ott minden apróságot el kellett fogadtatni indulásképpen. Természetesen valami nem volt megfelelő, s állt majd egy hetet az approval process, amikor írtam egy e-mailt a customer supportnak, hogy mire volna még szükségük. Másnap kaptunk egy mailt, hogy minden rendben, teljes értékű accountonk van. Remek.
Majd mikor minden megtörtént, akkor a Kickstarter review process végén kaptam egy levelet, hogy a projektünk nem elég konkrét. Így nem fogadják el. Nem indulhat el.
Gondoltam mi lehet annál konkrétabb, hogy szeretnénk egy iPad alkalmazást a GeoGebrának?! Így a support teammel levelezgettem, majd végre elfogadták ma délután (ez ugyebár USA időzónában reggel nekik).

Így a mai nappal végre elindíthattuk a projektet, s nagyon remélem, hogy lesz valóban nemsokára GeoGebra iPad alkalmazás a közösség segítségével. Nagyon jó OpenSource projektben részt venni, dolgozni.

Végül pedig a link a Kickstarter projekthez: http://www.kickstarter.com/projects/geogebra/geogebra-for-the-ipad


Comments

4 responses to “egy Kickstarter projekt margójára”

  1. Sok sikert a projekthez! Érdekes látni hova jutott ez az egész alig pár év alatt.

    1. Köszönjük.

  2. Nagyon jó hallani, hogy ilyen is van. 🙂
    Hogy csináltatok USA bankszámlát és kártyát? Tudsz ebben segíteni/tippet adni?

    1. A GeoGebra Inc. amerikai non-profit cég. A cégnek meg ebből adódóan mindene van.